Eerste project nieuwe automatiseringsysteem Pilz succesvol!

Het eerste project van het automatiseringssysteem PSS4000 is succesvol in de praktijk gebracht.
In het Zwitserse skigebied Ovronnaz, de poort van Wallis, is een stoeltjeslift uitgerust met onderdelen van PSS4000.

De volgende onderdelen zijn geïnstalleerd in de schakelkast van het aandrijfstation, dat gelegen is op een hoogte van 1848 m
à¢â‚¬¢ Een besturingssysteem PSSuniversal PLC
à¢â‚¬¢ Twee decentrale systemen PSSuniversal I/O
De communicatie naar een decentraal systeem in het bergstation op een hoogte van 2122 m verloopt via het realtime-Ethernet SafetyNET p.

Om een veilige werking van de stoeltjeslift te waarborgen bewaakt PSS4000 o.a. noodstopcircuits, snelheid, veiligheids- en bedrijfsremmen evenals de spankracht van de kabel. Maar het systeem neemt ook standaardbesturingsfuncties over - van de hoofdaandrijving via de lopende band voor het instappen tot aan de kabelspanning. Daarbij komt ook nog de aansturing en regeling van de remmen. Daarmee bestuurt en bewaakt PSS4000 de complete installatie.

Nieuwe besturingsfilosofie
Het is een besturingsfilosofie die een nieuw tijdperk inluidt binnen de wereld van industriële automatisering. Het unieke van het systeem zit hem in de combinatie van objectgeoriënteerd programmeren in een PLC-omgeving met de integratie van veiligheids- en functionele besturingstaken.

Het PSS4000 systeem beslaat standaard besturingstechniek, veiligheid, motion control, diagnose en visualisering in alle mogelijke automatiseringstoepassingen.

ïÆ’Ëœ Meerdere kleinere programma‘˜s
ïÆ’Ëœ Uitbreidbare bibliotheek
ïÆ’Ëœ Parallel programmeren
ïÆ’Ëœ Multi master
ïÆ’Ëœ Hardware onafhankelijk / flexibel

Pilz Nederland organiseert elke maand gratis seminars over het objectgeoriënteerd programmeren.
Wat is objectgeà¶rienteerd (OO) programmeren? Hoe kun je iets opdelen in objecten en waarom is dit anders dan dat we nu gewend zijn? Wat doet Pilz met OO? Wat houdt de uitbreidbare bibliotheek in? Latere fase een hardware keuze maken? Safetynet real time-ethernet? PSS4000 muli-master PLC? Is op mijn hardware en projectkosten een besparing van 25-50% mogelijk? www.pilz.nl