Den Haag 7 april 2010 Rondvaartorganisatie Salonboot Den Haag voert rondvaarten uit in de regio Den Haag en Delft. Het vlaggenschip, de salonkruizer à¢â‚¬Å“Orientà¢â‚¬, is sinds begin dit jaar officieel aangemerkt als Varend Monument. Hiermee is Salonboot Den Haag de eerste rondvaartorganisatie in Den Haag met rondvaarten op een Varend Monument. De afvaarten vanuit Den Haag vinden plaats vanaf de Dunne Bierkade.

Salonboot Den Haag & Delft is sinds 2009 actief op de markt van rondvaarten in de regio Den Haag. Afgelopen jaar hebben ruim 2.000 passagiers een rondvaart gemaakt op de rond 1925 gebouwde antieke Salonboot. Tijdens de afgelopen paasdagen is het 2e seizoen van start gegaan.

Varend Monument
De rondvaartboot "Orient" is begin dit jaar opgenomen als Varend Monument in het Nationaal Register Varende Monumenten en hiermee de eerste rondvaartboot in Den Haag met de officiële status Varende Monument.
Om opgenomen te worden in het register als Varend Monument dient een schip ouder te zijn dan vijftig jaar, te varen onder Nederlandse vlag en een scheepstype te zijn dat meer dan vijftig jaar geleden beeldbepalend was op de Nederlandse wateren. Salonboot Den Haag heeft het antieke schip gerestaureerd en hiermee de authentieke staat behouden met bijzondere details, zoals art-deco lampen en tramramen.

Afvaarten vanaf Dunne Bierkade Den Haag
Nieuw dit jaar zijn afvaarten van de antieke Salonboot vanaf de Dunne Bierkade. Dit gebied is ook bekend onder de naam Avenue Culinaire. Naast exclusieve prive en groeprondvaarten, organiseert Salonboot Den Haag zeer regelmatig themarondvaarten met losse kaartverkoop, waaronder Varende High Tea‘˜s, Varende Wijnproeverijen en rondvaarten met een historisch thema. De diverse rondvaarten zijn te boeken via het VVV in Den Haag.

Samenwerking
Salonboot Den Haag is verenigd in een samenwerkingsverband met diverse andere Haagse rondvaartorganisaties, zoals de Haagse Willemsvaart en Oranjeboot Den Haag.

Meer informatie via http://www.salonbootdenhaag.nl/