Nog geen maand na de introductie van designer software solidThinking meldt Holland Engineering Consultants bv (HEC) al de eerste verkoop. De eerste educatieve licentie bundel werd vandaag aangeschaft door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De nieuwe lichting studenten Industrieel Product Ontwerpen kunnen al in september van start gaan met de nieuwe solidThinking software.

Een vertegenwoordiging van de afdeling Industrieel Product Ontwerp van de HAN, was aanwezig tijdens de introductie van de software op de eerste solidThinking hands-on workshop op 2 juni. Men was zeer onder de indruk van de mogelijkheden die solidThinking te bieden heeft. Voor de nieuwe generatie designers is solidThinking een prachtig virtueel gereedschap die de creativiteit tot grote hoogte kan brengen.

à¢â‚¬Å“Wij waren al een evaluatiefase gestart voor de aanschaf van bestaande softwareà¢â‚¬, aldus Herold Cremer, Docent Industrieel Product Ontwerpen van de HAN. à¢â‚¬Å“Echter na op de hands-on workshop gezien te hebben waartoe solidThinking allemaal in staat is en de snelheid waarmee dat gepaard kan gaan, hebben wij dit pakket in onze evaluatie betrokken. Na bestudering van de mogelijkheden zijn wij unaniem tot de slotsom gekomen dat solidThinking zowel onze studenten als docenten heel veel te bieden heeftà¢â‚¬, vervolgt hij enthousiast. à¢â‚¬Å“Met name voor studenten is het heel belangrijk om gemakkelijk aanpassingen in een ontwerp te kunnen doen zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen. Door middel van de ConstructionTree van solidThinking kan men eenvoudig real-time modelaanpassingen doorvoeren. Zo kan men heel snel nieuwe ideeën ontwikkelen en op een snelle manier meerdere varianten van eenzelfde concept creëren. solidThinking is een prachtig stuk gereedschap: de zogenaamde morphogenesis techniek in de Inspired module is zelfs uitstekend geschikt voor onze nieuwe studierichting Design by Natureà¢â‚¬, aldus Herold Cremer.

De software zorgt er nl. voor dat van een globaal ontwerp een natàƒÅ¸uurlijke vorm overblijft in een skeletachtige structuur. Van te voren geeft men in het globale ontwerp de belastingpunten aan waarna de ontwerper verder kan gaan met het uitwerken van à¢â‚¬Å“het skeletà¢â‚¬ in solidThinking.

à¢â‚¬Å“Wat voor ons ook van doorslaggevende aard is geweest in onze besluitvorming is de specialistische know-how bij HEC. Zo kunnen onze studenten op afspraak bij HEC hun projecten doorspreken en ondersteuning bij deze projecten krijgen. Een geweldige serviceà¢â‚¬, zo besluit hij.

Waarom solidThinking
Door de globalisering is de ontwerpbranche steeds competitiever geworden waardoor het steeds moeilijker is voor ontwerpers om zich te differentiëren. Een goed functionerend ontwerp is tegenwoordig geen garantie meer voor succes. De vorm, kleur, grootte, materiaal etc. moeten allemaal in overeenstemming zijn met wat de uiteindelijke gebruikers voor ogen hebben. solidThinking is dਠindustrieel ontwerp- en vormgevingsoftware, waarmee ontwerpers nieuwe ideeën snel en kosteneffectief kunnen creëren, onderzoeken en evalueren, zonder de beperkingen van de traditionele 3D CAD software. solidThinking staat bekend als een van de meest gebruikers georiënteerde software voor industrieel ontwerpers à¨n de eerste oplossing van dit kaliber wat zowel op Windows als Mac kan draaien. Bovendien kan solidThinking data met ieder 3D CAD systeem uitwisselen, wat de samenwerking tussen ontwerper en engineer ten goede komt en de productontwikkelingstijd verkort. Samengevat is solidThinking dà© ontwerptool voor het verhogen van de creativiteit, de productiviteit en de kwaliteit van producten. De solidThinking software is bovendien niet duur in aanschaf. solidThinking wil op deze wijze de toegang tot deze unieke software ook toegankelijk houden voor de industrieel ontwerper die als zelfstandig ondernemer werkzaam is.

Kijk voor meer informatie op www.hecbv.nl/solidthinking