(Persbericht) De nieuwe webshop van damesmodeketen Claudia Strà¤ter doet het boven verwachting. Naast de reguliere verkoop in 24 winkels en 13 shops in Nederland en Luxemburg is het sinds deze maand ook mogelijk om online te shoppen via www.claudiastrater.com

Verkoop boven verwachting
De nieuw geopende webshop roept bij fans van het kledingmerk positieve reacties op. Vooral ‘˜s avonds na acht uur wordt de webshop druk bezocht. Claudia Strà¤ter speelt met de webshop in op de vraag van overdag drukke consumenten. De verkoop gaat volgens webshopmanager Martine Nieuwenhuis dan ook boven verwachting.

Balans tussen inspiratie en conversie
De webshop is onderdeel van de nieuwe website. De nieuwe website heeft de sfeer en de brandbuildingsmogelijkheden sterk verbeterd. Door toevoeging van een inspiratiepagina met look book kan de klant naast het bestellen van de nieuwe collectie ook inspiratie opdoen. Door het tonen van de collectie aan de hand van verschillende kledingcombinaties en de mogelijkheid om de kledingstukken direct te bestellen, zorgt de webshop voor een balans tussen inspiratie en conversie.

De realisatie van de website met webshop is verzorgd door retailbureau Kega dat met haar jarenlange kennis in de retailbranche inmiddels vele websites met shops voor haar rekening heeft genomen. Ontwerpbureau Fabrique tekende voor het ontwerp en Docdata voor de fulfillment. Daarnaast was het vaste merkbureau van Claudia Strà¤ter; Ideas for Brands bij de ontwikkeling betrokken.

De webshop is voorbereid om in de toekomst de klanten van Claudia Strater nog beter van dienst te kunnen zijn, waarbij nadrukkelijk rekening is gehouden met de multi-channel strategie van Claudia Strà¤ter.

Claudia Strà¤ter een 100% Nederlands label
Claudia Strà¤ter is een 100% Nederlands label dat sinds 1970 in eigen huis collecties ontwikkelt. Zo is het modelabel in staat snel en effectief op alle signalen uit de markt te reageren en biedt het eveneens de mogelijkheid om het label optimaal in de markt te positioneren. Met het aanbieden van de collectie via een webshop wordt een belangrijke vraag van een grote groep klanten beantwoord en is de multi-channel strategie van Claudia Strater compleet. Naast de winkels en shops in Nederland en België is het merk tevens bij geselecteerde boutiques in heel Europa verkrijgbaar. In 1974 werd Claudia Strà¤ter door het toenmalige VendexKBB, later Maxeda, overgenomen. Sinds april 2009 is Claudia Strà¤ter onderdeel van investeringsmaatschappij 2-Deal Ventures.

Kega, dà© specialist in retail
Kega is hà¨t retailbureau van Nederland. Kega ontwikkelt krachtige, effectieve actiemarketingconcepten voor de (online) winkelvloer. Met als basis retailcommunicatie, actiemarketing en e-commerce bundelt Kega alle communicatiebehoeften van retailers onder à©à©n dak.
Zo biedt het retailers de totale e-commerce oplossing. Naast de speciaal voor de retail ontwikkelde webshops biedt Kega aanvullende e-commerce diensten als emailmarketing, zoekmachine marketing, affiliate marketing en online campagnes. Klanten van Kega zijn onder meer Hans Anders, Primera, Ziengs, Score, Oil & Vinegar en Expert.
_________________________________________________________________

Contactinformatie
Zie voor meer informatie over Kega www.kega.nl en www.claudiastrater.com
Of neem contact op met:

Talitha Dhondai
E: [email protected]
T: 0252 750 275

Of

Jan Passchier
E: [email protected]
T: 0252 750 275