Voormalig personeel eetcafé terug in de tijd voor wezen in Kenia

Het oud-personeel van Eetcafé de Stadtlander in Groningen zal zich zaterdag 12 april inzetten voor de stichting Present For Future. De stichting biedt hulp aan wezen in Kisii, Kenia, en is daar verantwoordelijk voor de bouw van een Girl Rescue Center. De oud-medewerkers zullen een dag achter de bar staan, in de keuken aan de slag gaan en bedienen om de projecten in Kenia te steunen.

Eetcafé de Stadtlander is al jaren een begrip in Groningen. De charme van het eetcafé in de Poelestraat is de diversiteit  aan gasten en de vriendelijke, informele bediening. Het is dan ook niet gek dat het personeel van jaren geleden zich lostrekt uit het bestaan van kantoorbanen, snelle reclamefuncties, internationale organisaties, en vanuit heel Nederland, en daarbuiten, terugkeert om een dag te werken. Een dag terug in de tijd, waarbij het naar de zin maken van gasten centraal staat in plaats van het behalen van targets en deadlines.

Maar gezelligheid en het terughalen van het gevoel van de onbezorgde studententijd is niet reden nummer één waarom zij weer in vol ornaat staan in dit eetcafé. Het zal  12 april draaien om het ondersteunen van de activiteiten van de stichting Present for Future.
Er zal onder meer een speciaal menu komen waarvan een gedeelte van de opbrengst gaat naar schooluniformen en schoolgeld voor wezen en de bouw van het Girl Rescue Center. Dit centrum is een toevluchtsoord voor vrouwen en kinderen in nood.
Gasten kunnen ook rechtstreeks een donatie doen en een deel van het salaris van het oud-personeel gaat naar Kenia.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:

Op de website www.presentforfuture.com is meer informatie te vinden over de stichting Present For Future.

Voor meer achtergrondinformatie, publicaties, interviews en andere vragen kunt u contact opnemen met Bregtje de Groot, secretaris van Present For Future: [email protected], 06-16460711.

Eetcafé de Stadtlander is gelegen aan de Poelestraat 35 te Groningen.