(Persbericht) Het verhuren van de eigen auto zoals onlangs door de Telegraaf in het kader van de lastenverlichting is gepromoot is niet zonder risico.

Bij het verhuren van de eigen auto kleven nogal wat risico‘˜s voor de verhuurder die niet direct zijn te overzien.

Zo zal de eigen autoverzekering in de meeste gevallen geen dekking bieden wanneer de auto wordt verhuurd. De verhuur partijen zoals wego.nu en snappcar.nl bieden hiervoor aanvullende verzekeringen aan maar die zijn lang niet altijd afdoende.

Daarnaast is de kentekenhouder bij wet verplicht de boetes te betalen die uit een verkeersovertreding komen die de huurder heeft gemaakt. Hoewel de boete volgens de huurovereenkomst wel te verhalen is op de huurder moet nog maar worden bezien of deze gaat betalen.

Ook het verhuren van de eigen auto op eigen initiatief is niet belicht. Wanneer men buiten een organisatie de auto gaat verhuren zijn de risico‘˜s niet te overzien.

Diks verzekeringen heeft een uitgebreide analyse gemaakt van alle risico‘˜s die een verhuurder kan lopen bij het verhuren van zijn eigen auto. Klik hier voor de risico's bij het verhuren van de eigen auto.

  • http://weblog.diks.nl/eigen-auto-verhuren-en-de-risicos-hierbij/