Vanaf juni 2009 krijgen de drie Business Units van Faes Group uit Bladel een totaal eigen gezicht. Drie apart opererende Business Units die in samenwerking met elkaar een krachtige overkoepelende organisatie vormen. Faes Group, van advies tot productie en van ontwikkeling tot distributie. Met een compleet logistiek fulfillment heeft Faes Group de sterkste marktpositie in de Benelux weten te veroveren op het gebied van duurzame verpakkingen. Bij een bedrijf met zo´n breed assortiment aan koffers, kisten, services en dienstverlening is positionering, overzicht en structuur van groot belang. Vanuit iedere Business Unit bedient Faes Group specifieke markten en doelgroepen. Kennis, kwaliteit en service komen hierbij op een nog hoger niveau.

Bij Faes Cases, de fabriek, liggen de roots. Een Business Unit met een stukje historie. Naam en stijl van deze Business Unit blijven dan ook gehandhaafd. Oprichter en huidig directeur Johan Faes is in 1987 het bedrijf begonnen met dit onderdeel van het huidige bedrijf. Het maken en verkopen van maatwerk flightcases en koffer interieurs. Momenteel staat er een gedreven team van adviseurs, ontwerpers en productiemedewerkers klaar, om de wensen en eisen van de klant om te zetten in een echt stuk vakwerk op maat.
Zowel koffers, kisten als flightcases nemen hier de boventoon. Het accent is in de loop der jaren nadrukkelijk verschoven naar het à¢â‚¬à…“ontzorgen van de klant. Dit komt mede door een forse ontwikkeling in de uitbreiding van diensten en services. Voortaan kunnen her te gebruiken koffers en kisten ook prima voor u gereinigd en gerepareerd worden. Maar ook het afvullen en distribueren van uw producten behoort tot de dienstverlenende activiteiten van deze business unit. Desgewenst bij u op locatie. Faes Cases heeft zich gespecialiseerd in het leveren van maatwerk oplossingen. Kwaliteit, service, klantgemak en efficiëntie staan hierbij hoog in het vaandel.

FPC is de nieuwe naam van Faes Packaging Concepts. Niet alleen de naam en het gezicht van deze Business Unit zijn vernieuwd, ook de dienstverlening is drastisch uitgebreid. Of het nu gaat om een logistieke uitdaging, een technisch hoogwaardige verpakking of om een sterk onderscheidende verpakking om uw product te promoten, FPC heeft voor alle vraagstukken een oplossing in huis. Een team van verpakkingsengineers, logistiek specialisten en product designers staan voor u klaar om de meest uiteenlopende vragen voor u te beantwoorden. De nadruk ligt ook hier op het ontzorgen van de klant. FPC neemt graag de aanwezige verpakkingsproblematiek van u over zodat u zich volledig kan richtten op uw eigen hoofdactiviteiten. Waar nodig en indien gewenst kunnen deze services ook softwarematig worden ondersteund.

Op 1 januari 2009 is de voorheen genaamde business unit Faes Export een strategische alliantie aangegaan met het Amerikaanse SKB Corporation. Deze 600 koppen tellende producent van kwalitatief hoogstaande slagvaste kunststof koffers en kisten wil middels deze alliantie verder groeien op de Europese markt en daarvoor is een alliantie gesloten met de Faes Group. Als gevolg daarvan is de naam van deze business unit gewijzigd in SKB Europe BV. SKB Europe belevert vanuit een centraal magazijn in Nederland exclusief de Europese markt, wat leidt tot een snelle levering en een soepele service. SKB kent drie hoofddoelgroepen te weten; industrie, sport en muziek. Naast de eigen SKB producten levert SKB Europe ook de uiterst betrouwbare en zeer vertrouwde reeks aluminium Defender kisten.

De wijzigingen bij Faes Group hebben tot doel om de verschillende Business Units duidelijker te positioneren. De indeling in de nieuwe Business Units draagt daarbij aan nog betere dienstverlening. Hoe dat in de praktijk vorm krijgt, leest u op de vernieuwde website: www.faesgroup.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Siemons, Marketing Manager Faes Group, telefoonnummer 0497-389075

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular