Connie Harkema van 19 december 2009 t/m 23 januari 2010
Feestelijke opening op zaterdag 19 december om 14.00 uur bij Boekhandel Rozhanitsa

Tijdens de opening zal veelzijdig kunstenares Connie Harkema aan de hand van de tentoongestelde schilderijen vertellen over haar werk. Kerstmis staat hierbij centraal.
Haar samenwerking met de auteurs Gerard Nanne, Herman Vemde en Jacob Vis komt uitgebreid aan bod. Beide laatsten lezen voor uit hun nieuwelingen Dame Blanche (Herman Vemde) en De Erfgename (Jacob Vis). Gerard Nanne geeft een voorproefje uit Buitenspel, een thriller waarin misdaad in de voetbalsport centraal staat. Het boek is door Connie en Gerard samen geschreven en verschijnt in het voorjaar 2010 onder de naam Nanne Harkema.

Connie Harkema (1960)is journalist/redacteur/schrijver/beeldend kunstenaar. Zij woont en werkt afwisselend in Gouda en Warns (Friesland). Ze schreef vele artikelen, redigeerde manuscripten van vooraanstaande (thriller)schrijvers en schreef acht boeken, waarvan ze er twee ook illustreerde. Ze is dus een dubbeltalent: opgeleid als journaliste, in de literatuur en schilderkunst autodidact. Haar schilderijen zijn kleurrijk en hebben een surrealistische inslag.

Haar link met Kampen is schrijver Jacob Vis, van wie ze onder andere De Scheepsbouwer (genomineerd voor de Diamanten Kogel) redigeerde. Ze maakt illustraties bij zijn korte verhalen - te zien tijdens de expositie - en nam vorig jaar deel aan de expositie De smaak van de verteller in ‘˜t Huys der Kunsten, door Vis als gastconservator samengesteld.
Connie is een van de drie winnaars van de verhalenwedstrijd uitgeschreven door Landschap Overijssel in het kader van de Kinderboekenweek.

Behalve de illustraties bij de verhalen van Jacob Vis zijn er tijdens de expositie originele afbeeldingen van de illustraties van haar boeken Reisschilderingen en (On)geloofwaardig te zien, plus een aantal Schilderdichtsels (schilderij met gedicht)

Het adres van boekhandel Rozhanitsa is Oudestraat 137A, 8261 CK Kampen.
Telefoon: 038 33 33 294
Toegang gratis

Voor meer informatie: www.connieharkema.com