Daar waar overheids- en brancheorganisaties er niet in zijn geslaagd duidelijke voorlichting te geven aan consumenten over het afsluiten van een hypotheek, is daar nu het voorlichtingsboek ‘Hoera, een hypotheek!’.  Geschreven door Erkend Hypotheekadviseur Edwin Vonk en journalist Wink Sabée. Kennisoverdracht gebaseerd op twaalf jaar ervaring en meer dan duizend hypotheekgesprekken van Edwin Vonk. Objectief omdat Wink Sabée zeer kritisch is op wijze van consumentenvoorlichting binnen de financiële branche.
Een boek dat in gewone mensentaal de consument:
• wegwijs maakt in de wereld van hypotheken;
• richting geeft voor het afsluiten van de beste hypotheek;
• voorbereidt op gesprekken met hypotheekadviseurs.

‘Wat is de beste hypotheek? Deze vraag is op verjaardagspartijen en in het café een veelbesproken onderwerp. Bestaat de beste hypotheek eigenlijk wel? Ja, zeggen de auteurs van ‘Hoera, een hypotheek!’ Edwin Vonk en Wink Sabée volmondig, maar elke keer in een andere vorm. Afhankelijk van de mensen die de hypotheek afsluiten: hun inkomen, hun levenswijze, hun gezinssituatie.

“Hoera, een hypotheek!’ laat zien dat iedere hypotheek bestaat uit vier vaste bestanddelen en dat in elke levensfase andere prioriteiten gelden. Daarnaast krijgt de consument antwoorden op alle mogelijke vragen. Met handige tips en een onmisbare checklist voor ieder hypotheekgesprek. Kleurrijk vormgegeven met veel beeldmateriaal, dus prettig leesbaar. Lezen van het boek kost ongeveer twee uur tijd. Met ‘Hoera, een hypotheek!’ is niet alleen het kopen van een huis een feest, maar voortaan ook het afsluiten van een hypotheek.

Algemene gegevens:
Titel: Hoera, een hypotheek!
Eerste druk: juni 2007,
Formaat: A5, full colour, 84 pagina’s
Uitgever: ZESpublishers
ISBN 9789081190015
Prijs: €14,95 (exclusief verzendkosten à € 2)
Vooralsnog alleen verkrijgbaar via internet: www.hoeraeenhypotheek.nl

bron:ZESpublishers