Amsterdam, 10 december 2009 - Online backups bieden de mogelijkheid om dataverlies te voorkomen door computerbestanden op te slaan in externe datacenters. Bij onvoorziene omstandigheden kunnen computerbestanden zoals documenten of foto‘˜s worden teruggehaald. In Nederland zijn er tal van aanbieders die vaak met verschillende prijsweergaves werken, waardoor een goede vergelijking tussen de bedrijven erg lastig blijft. Dit artikel geeft op objectieve wijze en volgens gelijke prijsweergaves een helder overzicht van de 25 goedkoopste Nederlandse aanbieders.

Veelal gaan computergegevens verloren door een gecrashte server , pc of notebook. Daarnaast behoren menselijke fouten, computervirussen en beschadiging of zoekraking van opslagmedia ook tot de meestgenoemde redenen. Diefstal, stroomuitval, brand en ongeoorloofd toegang door onbevoegen zijn andere redenen. Emerce schreef in februari van dit jaar dat in 2007 en 2008 het bedrijfsleven aan een kostenpost leed van € 188 miljoen als gevolg van cruciaal dataverlies. Desondanks wegen de kosten van de gerekende maandtarieven zwaarder dan de baten van een online backup dienst. Onderstaand is daarom een overzicht te vinden van de goedkoopste Nederlandse online backup aanbieders.

Op het internet circuleren verschillende lijsten met de goedkoopste Nederlandse providers van online backups. Echter zijn deze lijsten vaak niet berust op volledige gegevens, niet helemaal up-to-date en soms vanuit een - laten we schrijven - gesponserde bril beschreven.. De lijst hieronder is samengesteld om oneffenheden in bestaande lijsten weg te nemen. Verschillen in prijsvermeldingen zoals bedragen à­nclusief of à©xclusief BTW, prijzen per maand/kwartaal/jaar, pakketten mà©t of zà³nder bepaalde opties, en geen of wel opstartkosten zorgen voor enorme verwarring tijdens het beslisproces.

Onjuistheden en onduidelijkheden zijn weggenomen door puur af te gaan op de goedkoopst geldende online backup tarieven. Om verwarring te voorkomen en het zo transparant mogelijkheid te houden zijn de online backup prijzen weergegeven inclusief 19% BTW. Verder is ervoor gekozen om - wanneer er geen sprake is van een onbeperkte hoeveelheid aan opslagruimte, een vergelijking te maken met online backup aanbieders van 50 GB. Onine backup pakketten worden namelijk veelal in deze hoeveelheid aangeboden. Hopelijk kan deze lijst dan ook bijdragen aan een soepele vergelijking tussen alle aanbieders op de Nederlandse markt..

Het volledige overzicht van de 25 goedkoopste online backup aanbieders in Nederland is hier te vinden: http://www.persbericht.nu/persbericht/11800/1/Eindelijk-een-duidelijke-prijsvergelijking-tussen-online-backup-aanbieders/Pagina1.html

Voor meer informatie kunt u contacten opnemen met Jamie de Graaf: marketing manager bij Jamby International via [email protected] of 088 - 1234567