The World Championships of Performing Arts viert alweer haar 14e keer. De enige unieke Olympische form van internationale kampioenschappen voor talent in de entertainment en podiumkunsten, breid in 2010 weer uit om een systeem te creëren om kampioenschappen te organiseren die een onbetaalbare ervaring en mogelijkheid tot ontdekking geeft aan de getalenteerde artiest rondom de wereld.

De deelnemers dienen gekwalificeerd en uitgenodigd te worden door agenten en de 'National Directors" om deel te mogen nemen aan het international systeem van kampioenschappen.
De junioren zijn van leeftijd 5 t/m 15 jaar oud, de senioren zijn van 16 jaar en ouder. Deelnemers van meer dan 50 verschillende landen strijden voor 'het goud' in dans, zang, modelleren, acteren, komedie, instrumentaal en varià©tà©. (verschillende leeftijden, dames en heren, solo en groepen)

De finale belicht een kampioenschap die ongeëvenaard is in de geschiedenis van de entertainment en podiumkunsten voor à¢â‚¬Å“The Champions of the Worldà¢â‚¬! Agenten, producers, directors en vele anderen van de entertainment industrie zijn uitgenodigd om te jureren en het ontdekken van nieuwe gezichten en talent! Een speciale nadruk is gelegd om de entertainment waarde tijdens het jureren. Dit neemt niet weg dat de technische aspecten van het optreden zeer belangrijk zijn. De juryleden zullen op het speciale charisma en marketing waarde letten die grote entertainers hebben. Grote namen als Al Gore, Arnold Schwarzenegger, Debbie Allen, Pauly Shore en vele anderen steunen deze international kampioenschappen.

Griff O'Neil, de oprichter en organisator, meent dat sport zijn Olympische spelen heeft en nu hebben de artiesten hun wereld kampioenschappen. Dit is de enige officiële internationale competitie programma voor doorgewinterde en opkomend artiesten en entertainers welk jaarlijks wordt gehouden in à¢â‚¬Å“Hollywoodà¢â‚¬, de entertainment hoofdstad van de wereld. Landen zijn vertegenwoordigd door delegaties vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Het is een zeldzame gelegenheid voor enkel bevoorrechten.

De hoofdprijs van dit Olympische stijl van kampioenschap is de GOUDEN MEDAILLE, welke superioriteit symboliseert. De meeste deelnemers die meedoen aan de Olympische Spelen zeggen dat het vertegenwoordigen van hun land al een grote eer is. Voor deze kampioenschappen wordt hetzelfde gezegd door alle deelnemers die de afgelopen 13 jaar mee hebben gedaan voor hun land. Naast de hoofdprijs van een GOUDEN MEDAILLE zijn er ook zilveren en bronzen medailles te winnen. Op Olympische stijl zijn er ook prijzen voor de algehele à¢â‚¬Å“Grand Championà¢â‚¬ in de verschillende categorieën van de kampioenschappen. Ook wordt er voor totaal $100.000 aan studiebeurzen voor de bekende à¢â‚¬Å“Conservatory of Dramatic Arts School For Film and Televisionà¢â‚¬ in New York weggegeven.
Het evenement word afgesloten met het weggeven van de begeerde titel à¢â‚¬Å“Grand Champion Performer of the Worldà¢â‚¬
Vele kampioenen hebben nu succesvolle carrià¨res in Amerika of in hun thuisland dankzij deze kampioenschappen.

Nederland is dit jaar voor het eerst uitgenodigd voor dit kampioenschap. Artiesten die deel willen zijn van dit kampioenschap en zich wel meten met de beste der besten uit de hele wereld, kunnen meer informatie over deze kampioenschappen vinden op www.copah.nl en www.wcopa.tv