Het Nederlands-Duitse handelsvolume bedraagt volgens informatie van de Duits-Nederlandse Handelskamer 133 miljard euro per jaar – en is daarmee een van de grootste ter wereld. Van dit potentieel kan ook de Nederlandse elektrobranche in de grensregio profiteren. Vaak ontbreekt het echter aan de benodigde contacten in het buurland. Nederlandse ondernemers kunnen deze contacten nu via het Portaalproject leggen; onder andere in de jungle van Burgers’ Bush in Arnhem.

Het Portaalproject is in het leven geroepen door de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, de Industrie- und Handelskammer Niederrhein en de Handwerkskammer Düsseldorf, om de marktkansen voor kleinere firma’s in het midden- en kleinbedrijf te vergroten.
In het kader van het Portaalproject worden daarom voor de elektrobranche twee speciale bijeenkomsten georganiseerd: een branchegerichte bijeenkomst en een bedrijfsbezichtiging. Bij de branchegerichte bijeenkomst op 5 maart biedt de techisch manager van Burgers’ Zoo Arnhem een kijkje achter de “elektronische” schermen”. Daarnaast worden hier de mogelijkheden, kansen en ook risico’s van de beide elektromarkten besproken en toegelicht. De deelnemers worden op deze manier aangemoedigd, de stap over de grens ook echt te wagen. Na het officiële gedeelte kunnen ze meteen beginnen, contact te leggen met mogelijke Duitse zakenpartners. Deze uitwisseling – het netwerken – is een belangrijk onderdeel van het Portaalproject.

Bij de bedrijfsbezichtigingen in het kader van het project bezoeken de deelnemers bedrijven, die al succesvol grensoverschrijdend werken. Voor de elektrobranche staat op 31 maart een bezoek aan de firma Horlemann in Uedem gepland. Het bedrijf heeft al veel opdrachten in Nederland uitgevoerd en werkt nauw samen met toeleveranciers in het buurland. Na de bedrijfspresentatie is er opnieuw gelegenheid om grensoverschrijdend te “netwerken”. Deelname aan de bijeenkomsten van het Portaalproject is gratis, aanmelding via de website www.portaalproject.eu is echter gewenst.

Bedrijven uit de Euregio Rijn-Waal die de stap “over de grens” ook willen wagen kunnen daarnaast subsidie aanvragen. Tot 70 procent van de kosten voor juridisch of belastingtechnisch advies, marketingvraagstukken, voorbereidende werkzaamheden en vertalingen van brochures en websites komen voor vergoeding in aanmerking. Per aanvraag staat 5.000 euro ter beschikking.

Verdere informatie over het project:
www.portaalproject.eu

Contactpersonen voor de pers:
Mediamixx
Frank Wöbbeking en Maike Gustorf
Tiergartenstraße 64
47533 Kleve
Tel: 0049(0)2821 – 711 56 10
Fax: 0049(0)2821 – 711 56 39
E-mail: [email protected]
             [email protected]

Gecofinancierd door het EU-programma INTERREG IIIA van de Euregio Rijn-Waal, de ministeries van Economische Zaken van Nederland en Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular