(Persbericht) Dans der Vampieren op Europa‘˜s grootste fantasyspektakel

Arcen. Het gaat het mystiek aan toe in Elfia, het koninkrijk van de Elf Fantasy Fair: wanneer op 17 en 18 september aanstaande de fantasyfans opnieuw naar de grensregio komen, zullen zich versterkt ondoden tussen de piraten en rococodames, elfen en gothicfans mengen. Want vampiers en zombies bepalen dit jaar het programma van het festival. Sinds 2009 vindt deze mix van concerten, lezingen, workshops en strijdgewoel plaats in de Kasteeltuinen van Arcen.

Elfia in de ban van vampiers en zombies: dit jaar besteden de organisators met diverse programmahoogtepunten bijzondere aandacht aan de schepsels van de nacht. Zo zullen de muziekbands à¢â‚¬Å“Tanzwutà¢â‚¬, à¢â‚¬Å“Saltatio Mortisà¢â‚¬, à¢â‚¬Å“Lacrimas Profundereà¢â‚¬, à¢â‚¬Å“Versengoldà¢â‚¬ en vele andere naast hun muzikale klanken bijpassende verrassingen presenteren. Vampiers tegen van Helsing luidt het motto bij de gelijknamige show op paarden, opgevoerd door de groep à¢â‚¬Å“Heimdalls Erbenà¢â‚¬. En de vampierenshow van de à¢â‚¬Å“Flints Buccanneersà¢â‚¬ met vampieramazones, pyro-effecten en spectaculaire vechtscà¨nes combineert de wereld van de ondoden met echt piratenfeeling.

Bezoekers kunnen zich op verschillende manieren voorbereiden op een ontmoeting met de schepsels van de nacht: meteen bij de ingang kunnen zij zich met knoflookransen beschermen tegen een vampierenbeet. Bovendien leren geïnteresseerden tijdens de workshop à¢â‚¬Å“Zelfverdediging tegen zombies en vampiersà¢â‚¬ hoe ze zich kunnen wapenen tegen onvoorziene aanvallen. Bezoekers met stalen zenuwen kunnen schatzoeken op het vampierkerkhof, terwijl er in het kasteel een exclusief vampierhotel wordt opgezet hier kunnen lichtschuwe gestalten kiezen uit een low-budget-kist of een kistensuite.

Maar ook liefhebbers van fantasyliteratuur, Lord-of-the-Rings-fans en science-fiction-gekken komen dit jaar bij de Elf Fantasy Fair aan hun trekken. Fans van Lord of the Rings mogen de Tolkien-corner niet missen, waar ze zich bij tablegames, lezingen en nog veel meer kunnen uitleven. En de Predator Club Deutschland presenteert unicaten uit de films Alien en Predator, zoals het alien-ei in originele grootte om alvast enkele programmapunten te noemen.

Wie een actieve bijdrage wil leveren aan het ontstaan van het fantasyrijk, kan nog tot en met 1 augustus deelnemen aan de verkiezing van het koningspaar van Elfia. Meer informatie hierover en over de rest van het programma is te vinden op www.elffantasyfair.com. Ook tickets de zogeheten visa voor Elfia kunnen online worden besteld. De prijs bedraagt in de voorverkoop 19,95 euro voor een dagticket en 25 euro voor een weekendkaart. Kindertickets voor drie- tot elfjarigen kosten 12,50 euro. Door de grote vraag zijn er dit jaar voor 179 euro ook groepstickets voor tien personen verkrijgbaar, die in de voorverkoop kunnen worden besteld. Aan de dagkassa betalen volwassenen op zaterdag 25 euro en op zondag 23,50 euro. Kinderen kunnen het koninkrijk Elfia voor 13,50 euro betreden.

Elf Fantasy Fair
17 en 18 september 2011
Zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur
Zondag van 10:00 tot 19:00 uur
Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
Arcen

Interviews, verlotingen, foto´s, acties, persbezoeken, verdere informatie voor de pers, niet voor publicatie: Mediamixx, Ursula Weber, 0049(0)2821-7115614, [email protected]