Arcen. Op 15 en 16 september is het weer zover: dan worden de Kasteeltuinen van Arcen een heel weekend lang omgetoverd in Elfia, het koninkrijk van de Elf Fantasy Fair en het Mekka voor iedere fantasyfan. Naast schattige elfjes, moedige piraten, maffe mangafiguren en angstaanjagende orks, nemen dit jaar ook mummies en farao‘˜s de bezoekers van Europas grootste fantasyspektakel mee naar hun wereld. De reis naar Elfia is bijzonder spannend voor liefhebbers van Star Wars, LARP, Gothic, etc..

Een mix van concerten, lezingen, workshops en strijdgewoel trekt al sinds 2009 ieder jaar tienduizenden bezoekers naar de het fantasy-evenement. Het bijzondere eraan: bijna tweederde van de gasten komt verkleed en geven het evenement daarmee een bijzonder tintje. Het festivalprogramma is net zo kleurrijk als de vaak met de hand gemaakte kostuums: onder het motto à¢â‚¬Å“mythologisch Egypteà¢â‚¬ staat de Elf Fantasy Fair dit keer in het teken van mummies en farao‘˜s, die zich op het festivalterrein stiekem onder de bezoekers scharen. Tijdens workshops kunnen geïnteresseerden de fijne kneepjes van het balsemen onder de knie krijgen en een speciale zelfverdedigingscursus bereidt de bezoeker op slechtgehumeurde mummies voor. Wie het liever iets rustiger aan doet, kan tijdens een twee uur durende kookshow met sterrenkok Simon Smith en professor Roland Rotherham kennis maken met de lijfgerechten van de farao‘˜s inclusief exotische proeverij.

Tegenhangers van Ramses en Cleopatra

Naast het oude Egypte kunnen er zoals ieder jaar in de grote kasteeltuinen ook hele andere fantasiewerelden worden ontdekt. Op het Holodeck kunnen de bezoekers stormtroopers, Darth Vader en talrijke andere sciencefictionfiguren ontmoeten, die door zes bodypainters met verf worden à¢â‚¬gecreëerdà¢â‚¬. Groot en klein kan zich intussen onderdompelen in de tijd van Braveheart, of in de steampunk-area met een tijdmachine naar de toekomst reizen. Overal op het festivalterrein worden de fantasyfans vermaakt door goochelaars en troubadours. Een ander highlight: op het grote meer van het festivalterrein maakt een tien meter lang Vikingschip zich op voor een rooftocht die voorbijlopende bezoekers zeker ook niet zullen missen.

Ook op zaterdagavond is er volop actie. Dan staat namelijk als bijzonder hoogtepunt de 25 minuten durende à¢â‚¬Å“Midnight Hunter-Showà¢â‚¬ op het programma, met zwaardgevechten en spectaculaire kunsten. De bezoekers zien stuntmannen die meegewerkt hebben aan Hollywoodblockbusters als The Chronicles of Narnia en The Three Musketeers van heel dichtbij. Talrijke bands en walking-acts, zoals Punch´n´Judy, Vroudenspiel en Dea Nymphe, of het Duo Piano Pearls dat stukken uit bekende fantasyseries ten gehore brengt, zorgen voor de muzikale omlijsting. Wie tussendoor even wil ontspannen, is op de Elf Fantasy Fair-markt aan het juiste adres. Gewaden uit de middeleeuwen, mangasieraden, of accessoires voor gothicfans: bij de verschillende stands is er zeker wel een souvenir uit het Koninkrijk Elfia te vinden. Meer details over het programma zijn te vinden op www.elffantasyfair.com.

De kaartjes de zogeheten visa voor Elfia kunnen online worden besteld. Er gelden speciale voorverkoopprijzen. Aan de dagkassa betalen volwassenen op zaterdag 25 euro en op zondag 22,50 euro. Kinderen kunnen het koninkrijk Elfia voor 13,50 euro betreden.

Elf Fantasy Fair
15 en 16 september
Zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur
Zondag van 10:00 bis 19:00 uur
Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
Arcen