Genderen, 15 september 2009

De Mexicaanse griep
Emotioneel evenwicht als wapen tegen de Mexicaanse griep

Vijftig jaar geleden kwam de Canadese wetenschapper Jan Kent al met onderzoeksresultaten die aantoonden dat de ontvankelijkheid voor griep in zeer hoge mate afhangt van je mentale gesteldheid. Dit onderzoek werd destijds wat lacherig in de medische wereld ontvangen, maar sinds de nieuwste ontdekkingen op het gebied van de biologie en de neurowetenschappen over hoe een virus ons ziek maakt, begint zich langzaam een nieuw bewustzijn binnen de medische wereld te ontwikkelen.

Negatieve emoties schaden je immuunsysteem
Populaire boeken van wetenschappers als Bruce Lipton, Candice Pert en vele anderen leggen uit waarom het psychische evenwicht je lichaam aanzet tot het produceren van specifieke peptiden die het griepvirussen erg moeilijk maakt om je lichaamscellen binnen te dringen en daarmee voorkomen dat je ziek wordt. De in de USA wonende Nederlandse onderzoeker Joop Korthuis gaat op basis van deze nieuwe wetenschappelijke inzichten nog een stap verder. Hij maakt duidelijk dat de toegankelijkheid van onze cellen voor griepvirussen aanzienlijk wordt vergroot door onderbewuste mentale processen die ons immuunsysteem schaden, waardoor de gezonde peptiden die griep voorkomen worden overschreeuwd.

Emotioneel evenwicht zorgt voor een sterk immuunsysteem
Korthuis wijst op het grote belang van onze emotionele gezondheid als we virussen, zoals de Mexicaanse griep, willen vermijden. De veel voorkomende problemen op het gebied van financiën, relaties en moeilijke leefomstandigheden zorgen al snel voor een verstoorde balans. Korthuis ontwikkelde een volledig nieuwe benadering van het bestrijden en voorkomen van ziekte door de oorzaak van mentale en fysiologische onevenwichtigheid op te sporen en te verhelpen. Hij wijst op de betrekkelijk geringe waarde van het zogenaamde à¢â‚¬à…“positieve denken en à¢â‚¬à…“affirmaties. Volgens Korthuis zit het probleem niet in het toevoegen van positieve gedachten maar in het opsporen van de grondoorzaak, namelijk de drijvende kracht achter onze negatieve gedachten en overtuigingen. Hij noemt deze onderbewuste stoorzenders van onze gezondheid ´bad clusters´. Hij ontwikkelde een voor iedereen gemakkelijk te leren techniek die deze bad cluster stoorzenders opspoort en hun gezondheidsruïnerende kracht transformeert in gezond makende energie. De techniek noemde hij Progressive Mental Alignment®, of kortweg PMA. Deze methode wordt in toenemende mate toegepast, niet alleen door professionals binnen de gezondheidszorg, maar ook door particulieren die op zoek zijn naar de oorzaken van ziekte zodat ze deze bij de bron kunnen aanpakken.

Volgens Korthuis is PMA echter niet alleen ontwikkeld voor het genezen van ziekte maar ook vooral om deze te voorkomen. Door ons te bevrijden van onze onderbewuste fysiologische (mentale) stoorzenders zullen we beduidend minder gevoelig zijn voor infectieziekten zoals bijvoorbeeld de Mexicaanse griep.

Uitgebreide informatie over de PMA techniek kun je vinden op www.pmanederland.nl en www.zelfsucces.nl

Website: http://www.pmanederland.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular