Stichting Milieunet heeft dankzij het reeds behaalde succes van het Energie Kwartetspel ervoor gekozen om een standaarduitvoering van het spel zonder logo's te produceren die het spel voor een grotere doelgroep betaalbaar maakt. Op veler verzoek is het Energie Kwartetspel nu verkrijgbaar in kleine aantallen.

Het Energie Kwartetspel is gericht op leerlingen van de basisschool. Met dit spel leren kinderen spelenderwijs over onderwerpen als klimaatverandering, energie en energiebesparing. Het Energie Kwartetspel bestaat uit 32 kaarten verdeeld over 8 categorieën zoals sluipverbruik, isolatie en groene stroom.

Het spel past in een reeks van spellen gericht op leerlingen van basisscholen. 'Duurzaam Geleerd, Duurzaam Gedaan' is de basisgedachte achter dit initiatief van stichting Milieunet uit Utrecht om een serie leerzame spellen te ontwikkelen, die graag door basisscholieren worden gespeeld. Het Energie Kwartetspel is bij uitstek geschikt ter ondersteuning van lessen over energie of als beloning voor de inzet van scholieren bij een energiebesparingsproject.

www.stichtingmilieunet.nl/Energie_Kwartetspel.html