Kostenbesparend alles in 1 systeem voor openbare gelegenheden

MONTFOORT, 27-03-2008 -- De problemen die de recreatiebranche ondervinden aan de criminaliteit, leeftijdsfraude en illegale ticketverkoop kosten deze branche jaarlijks vele miljoenen euro´s, om nog maar niet te spreken van de administratie en distributie van alle losse systemen die deze gaten op dit moment moeten opvullen Met het nieuwe preventie en ticketverkoop systeem van Entr-ID kunnen veel van deze kosten drastisch teruggedrongen worden en verdwijnen veel administratieve en distributieve handelingen. De pilots van het systeem starten binnenkort al.

 

 

Hoe werkt het preventie systeem?
Wanneer men zich heeft misdragen tijdens het uitgaan, kan de desbetreffende medewerker een tijdelijke melding op de pas plaatsten. Waneer deze persoon vervolgens naar een andere discotheek wil gaan, verschijnt er tijdens controle van de ID kaart en het betalen van de entree een melding op de computer van de caissière. Deze melding geeft aan dat de desbetreffende persoon zich eerder heeft misdragen tijdens het uitgaan of evenement. Zo kan de desbetreffende discotheek deze persoon extra in de gaten houden. Mocht er voorheen een vergrijp zijn gepleegd waar politie en/of justitie aan te pas is gekomen, kan de medewerker besluiten om deze persoon geen toegang te verlenen aan de desbetreffende gelegenheid, om zo herhaling te voorkomen.

Hoe werkt de ticketverkoop?
De huidige ticketmogelijkheden zoals papierentickets, E-tickets en zelfs mobiele tickets zijn zeer fraude- en kopiegevoelig. Het nieuwe Entr-ID systeem zorgt voor een ware ticketrevolutie.
De Entr-ID pas kan ook worden gebruikt als ticket, dit kan door een nieuwe en kostenbesparend ticketsysteem. Voor het bestellen van een ticket hoeft men alleen nog maar het Entr-ID nummer in te voeren en de betaling af te ronden. Vervolgens geldt de pas als ticket en kan men door enkel de pas door de cardreader te halen, toegang krijgen tot het gewenste evenement.
Waar vervalsing in tickets nog steeds in grote getale voorkomt, zorgt de Entr-ID ticketing voor een grote tot vermindering tot zelfs uitbanning hiervan. Dit omdat de tickets persoonsgebonden zijn en enkel door de pashouder kan worden ingezet. Illegale doorverkoop en kopiëren van tickets is dus niet meer mogelijk.

Veiligheid:
De problemen met de OV-Chipkaart en meerdere passystemen in Nederland domineerden de afgelopen weken het nieuws. Het gebruik van een oude chip, en het zetten van persoonsgegevens op een pas waren hiervan de oorzaak.
Entr-ID maakt gebruik van de nieuwste chip die we onder andere in de Belgische ID kaart en de Londense metro terugvinden. Het volgen van de ontwikkelingen op chipgebied en het constant verbeteren van de veiligheid binnen deze systemen zijn altijd dan ook een prioriteit binnen Entr-ID.
Verder zet Entr-ID geen persoonsgegevens op de pas, zoals de OV-Chipkaart dit wel doet. Alle gegevens staan veilig in een database dus bij verlies liggen uw gegevens niet op straat.

Pilotfase:
Entr-ID start zeer binnenkort een pilot in verschillende discotheken, hierna zullen grote organisaties volgen.
De systemen zullen voor de deelnemende organisaties gratis zijn en de passen zullen niet boven de prijs van € 7,50 p.j. uitkomen.
Voor meer informatie en ontwikkelingen kunt u kijken op www.entrid.nl op www.entrid.nl/tickets kunt u zich aanmelden bij Entr-ID voor o.a. de nieuwsbrief en het forum.