(Persbericht) Culemborg, 4 maart 2011: Stripverhaal.net lanceert vandaag een à¢â‚¬Å“Appà¢â‚¬ voor de iPad van de populaire strip Eppo.

Veel van de beste stripverhalen van Nederlandse bodem zullen vanaf nu via de App Store van Apple verkrijgbaar zijn.
Als eerste is er vanaf vandaag de Eppo app, maar binnenkort zullen ook Ukkie, Noortje, De Generaal, Robinson, de Partners en vele andere verschijnen voor een prijs vanaf EUR 1,59 per app.

Abonnementen via e-mail
Stripverhaal.net, de eerste uitgeverij van elektronische stripverhalen, biedt al sinds 2004 deze strips aan via www.stripverhaal.net. Je kunt je hier abonneren op het à¢â‚¬Å“Pretpakketà¢â‚¬ of op à¢â‚¬Å“Rooie Oortjesà¢â‚¬. Je ontvangt bij beide abonnementen dagelijks een strippagina in je mailbox.

à¢â‚¬Å“De gedachte achter zo‘˜n abonnement is om tussen de stroom van e-mails waar je s‘˜ochtends op je nieuwe (werk)dag doorheen gaat, in ieder geval 1 leuke e-mail te vindenà¢â‚¬, aldus Rob Crawfurd, de initiatiefnemer van Stripverhaal.net. Veel van deze strips zijn overigens nooit in album verschenen.

De iPad
Als pionier van het elektronische stripverhaal ziet Rob Crawfurd de iPad als een ideaal apparaat voor elektronische strips. Je kunt op de iPad honderden stripverhalen opslaan en overal gemakkelijk mee naartoe nemen. En de prachtige kleurweergave zorgt voor een bijzondere leeservaring. Het streven is dan ook dat er op korte termijn veel verschillende ´Apps‘˜ verkrijgbaar zullen zijn in de App Store.
Er wordt echter ook gewerkt aan versies voor de eReader en Android tablet computers.

Andere talen
à¢â‚¬Å“Het mooie van deze ontwikkelingen is ook dat ik deze strips nu zonder omwegen in andere talen kan laten verschijnen. En dat zal op vrij korte termijn dan ook gaan gebeuren!à¢â‚¬, aldus een enthousiaste Rob Crawfurd. Zijn grote droom is om de Amerikanen te laten zien hoe goed Nederlandse strips zijn. Speciaal daarvoor is Eurocomics.eu opgericht. Hij hoopt daarvoor samen te werken met andere uitgevers van stripverhalen in Nederland en België. Maar dat is voor de toekomst.

De eerste Nederlandse strips van Stripverhaal.net zijn dus vanaf nu verkrijgbaar in de App Store.

Eppo App nu als Appo voor de iPad in Apple‘˜s Appstore !
Niet voor publicatie bestemd: met een bij ons aangevraagde code kunt u deze week de Eppo App gratis downloaden.

EINDE PERSBERICHT

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular