(Persbericht) Amersfoortse schrijfster Ingrid ter Haar schrijft voorleesboek Joske en Boudewijn, voor kinderen van lesbische ouders en voor alle andere kinderen die van geintjes houden!

Dit voorleesboek voor 5-8-jarigen gaat over twee buurkinderen, Joske en Boudewijn. Het bijzondere van het boek is dat à©à©n van de twee kinderen twee mama‘˜s heeft. Het is zo geschreven dat dat gewoon is.
Boudewijn is 5 jaar en Joske 6 jaar. Samen beleven ze allerlei avonturen, in en om huis en op school.
De 30 verhalen over herkenbare situaties zoals Sinterklaas, de verjaardag van Boudewijn en het tijdelijke vertrek van Joske spelen zich af gedurende à©à©n schooljaar. In een warme sfeer wisselen levensvreugde, ondeugd, verdriet en dilemma's elkaar af. De kracht van het boek is dat in ieder verhaal iets onverwachts gebeurt.
Door de vrolijke oranje omslag en de pittige zwart-witte illustraties van Tanja Wiggerts worden de verhalen beeldend ondersteund.

Joske en Boudewijn wordt door uitgeverij Boekscout uit Soest uitgegeven en kan via de webwinkel van Boekscout worden besteld (www.boekscout.nl). Prijs: 16,95. ISBN: 978-94-6176-076-0

Voor meer informatie over het proces: kijk op www.twitter.com/ingridterhaar of op www.boekscout.nl

.................................................à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦

Preview

Zou Joske er nog zijn? denkt Boudewijn. Voorzichtig kijkt hij om een hoekje van zijn kasteel. Ja, ze is er nog! Met een diepe frons op haar gezicht zit Joske op de rand van de zandbak. Als ze merkt dat Boudewijn naar haar kijkt, steekt ze boos haar tong uit. Boudewijn moet er om lachen, eerst aarzelend, dan steeds harder. Hij moet zo hard lachen dat hij zomaar in zijn eigen slotgracht kukelt. En dan moet Joske ook lachen. Ze giert het uit. Daar moet Boudewijn ook weer van lachen, net zolang totdat ze allebei de slappe lach hebben.

'Hou op Joske, ik krijg buikpijn', hijgt Boudewijn, terwijl hij zijn buik vasthoudt.
'Nee, jij moet ophouden', roept Joske, 'anders moet ik naar de dokter met giebelitis!'
Boudewijn stopt ogenblikkelijk met lachen.
'Naar de dokter?', vraagt hij met grote schrikogen. 'Echt waar, Joske, wat is dat dan, giebelitis?' Nu moet Joske nog harder lachen.
'Haha, die Boudewijn, dat zegt meester Harry altijd, als we in de klas zitten te giebelen. Pas op, zegt de meester dan, want giebelitis is heel besmettelijk. Het begint vaak met kriebelitis ... ' Joske kijkt heel ernstig, maar haar ogen glimmen. Dat betekent dat er een grapje in haar hoofd zit, dat weet Boudewijn eigenlijk wel. 'Zal ik eens laten zien, Boudewijn, wat kriebelitis is?' Voordat Boudewijn met zijn hoofd kan knikken, begint Joske hem al te kietelen. Boudewijn wriemelt heen en weer, maar Joskes handen kietelen hem ongenadig. 'Hou op, Joske, hou op, anders, anders ... ', hijgt Boudewijn. 'Ja, ja, anders krijg je de giebelitis, Boudewijn', giebelt Joske. Weer schieten ze samen in de lach.