(Persbericht) Spaans leren, het leven en de gewoontes van de Spanjaarden leren kennen, hoe je leven te organizeren in het buitenland, etc. Dit zijn enkele van de vele voordelen tijdens je Erasmus verblijf in Valencia.

Valencia. Naar het buitenland vertrekken onder het Erasmus programma is erg trendy aan het worden en het is niet verwonderlijk. Het heeft een oneindig veel voordelen, en het is meer dan alleen een taal leren tot in de perfectie. Valencia is een van de favourite steden voor je Erasmus programma. In Spanje is het de tweede stad die veel buitenlandse studenten als voorkeur hebben.

Het programma Erasmus was in 1987 opgericht door de Europese Unie, om de samenwerking aan te moedigen tussen de universiteiten in de Europese Unie en andere Europese landen die daar niet lid van zijn. De Europese Credit Transfer Systems (ECTS) is een systeem dat aan de Erasmus-studenten wordt gegeven ter erkenning van hun presentaties voor deze periode. Alle studenten die deelnemen aan dit programma, ontvangen een maandelijkse toelage van de Europese Commissie.

Valencia is een stad dat veel biedt aan haar bezoekers en buitenlandse studenten. Direct gelegen aan de mediterrane kust en met meer dan 800.000 inwoners is het de derde stad van Spanje. Het geniet van een bevoorrechte klimaat met 320 dagen zon per jaar, en de Valenciaanse kustlijn strekt zich uit tot bijna 500km. Hier in Valencia ontmoeten traditioneel en modern elkaar. Het is begrijpelijk dat Valencia, een stad is zoals vereist door de buitenlandse studenten om er te studeren en te wonen.

In de afgelopen jaren is de stad uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen voor Erasmus. Maar liefst zes universiteiten in Valencia doen mee met het Erasmus programma. De eerste buitenlandse studenten kwamen eind jaren 80´ met een erasmus beurs naar de universiteit van Valencia. En tegenwoordig zijn er een aantal van 1500 studenten aan de universiteit van Valencia en 1400 studenten aan de Universidad Polità©cnica de Valencia.

De Spaanse talenschool, Costa de Valencia, biedt cursussen met kwaliteit aan die zijn erkend door het instituut Cervantes als erkend centrum sinds 2004. Sinds de oprichting verwelkomt het Erasmus-studenten, zodat zij Spaans op een leuke manier kunnen leren. Een heleboel Erasmus-studenten komen begin september naar Spanje om er te wonen, het te ervaren en om de taal te leren. Ze beginnen met intensieve cursussen om op deze manier makkelijk en snel Spaans te leren, en om ook een goede basis van de Spaanse taal te hebben.

Vanaf oktober beginnen de de cursussen met een lange duur, waar de Erasmus-studenten twee keer per week les hebben van 1,5 uur. Zo kan het makkelijk gecombineerd worden met hun studie aan de universiteit.
Tot die tijd biedt Costa de Valencia, Spaans talenschool, een nieuwe semi-intensieve cursus aan. Dit is speciaal ontworpen voor de Erasmus-studenten. De lestijden zijn 2 uur per dag, in de ochtend of in de middag, maar dit allemaal buiten de lestijden van de universiteit.

Meer informatie gerelateerd met Erasmus in Valencia, zoals adviezen tijdens je verblijf in Valencia, kan je terug vinden op deze pagina web: www.costadevalencia.com