Na een grondige verbouwing is de Prins in Buren weer klaar om gasten te ontvangen. Het restaurant en de hotelkamers zijn volledig gerestyled in een frisse nieuwe stijl met een knipoog naar de historie van het pand en de band tussen Buren en ons Koningshuis.
Een jong team onder leiding van restaurantmanager Milou Rietveld en chef-kok Edo van der Veer zorgen voor verrassende gerechten en heerlijke wijnen. Een enthousiaste Milou Rietveld: ´we vinden het belangrijk dat gasten makkelijk binnen lopen. Je ben bij ons even welkom voor een kop koffie, een dagschotel van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 13,50 als een driegangmenu met uitgelezen wijn. We willen kwaliteit leveren in een ontspannen sfeer´. Edo van der Veer voegt daar aan toe: ´ Op onze kaart vind je vier voor-, hoofd- en nagerechten en 2 daghappen. De kaart wisselt wekelijks. We werken met de seizoenen en met produkten uit de streek zoals het biologische brood van zorgboerderij Thedinghsweert en appelsap van de Hoenderik.

Milou: ´Dit pand heeft absoluut allure. 400 jaar geleden werden hier al gasten ontvangen die te paard op doorreis waren. Ook toen heette het al de Prins. En de plek is uniek. Pal aan de rivier de Korne en niet te missen als je Buren binnen rijdt. We zijn er hartstikke trots op dat we de traditie van 400 jaar horecabestemming mogen voortzetten.´

Tijdens de verbouwing bleek dat het oude pand in de loop der tijd de nodige bagage heeft opgebouwd. Met het strippen werd er laag over laag, muur over muur gevonden. Waardoor na vier weken pas duidelijk werd hoeveel ruimte er eigenlijk overbleef. En gelukkig kwamen er ook authentieke elementen tevoorschijn zoals een mooie muur en eeuwenoude balkpartijen.

Ook de drie hotelkamers, Willem 1, 2 en 3, zijn geheel vernieuwd. Bent u nieuwsgierig geworden en zou u wel wat meer informatie willen hebben, kijk dan op de website www.restaurantdeprins.nl of kom een keer langs voor een kop koffie of een hapje eten.

De Prins is geopend van woensdag tot en met vrijdag vanaf 17.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 12.00. Na de vakantieperiode zullen we dagelijks geopend zijn. Dan zijn er ook mogelijkheden voor borrel of high tea. Kijk op de website voor de exacte openingstijden of bel 0344 571261.

Voor meer informatie:

De Prins
Milou Rietveld, restaurantmanager
Peperstraat 25
4116 BG Buren
0344-571261
[email protected]
www.restaurantdeprins.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular