Innovatieve derde generatie DWDM-oplossing is investering in de toekomst Telfort eerste gebruiker OTS-netwerk

Utrecht, 23 november 2009 Eurofiber heeft de uitrol van zijn nieuwe Optisch Transmissie Service (OTS)-netwerk afgerond. Voor deze uitrol is de laatste generatie Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM) apparatuur gebruikt die dankzij het gebruik van licht van verschillende golflengte een datatransportcapaciteit mogelijk maakt van honderden gigabits per seconde. Eurofiber kan de dienst leveren over zijn gehele fijnmazige glasvezelnetwerk in Nederland en België. De eerste gebruiker van het nieuwe netwerk is Telfort.

Met deze zeer hoge transportcapaciteit, kan Eurofiber nu ook organisaties bedienen die grote hoeveelheden gemanagede bandbreedte nodig hebben en/of specifieke eisen stellen aan de kwaliteit van de verbinding. Deze organisaties zijn onder meer te vinden in de financiële sector, waar behoefte is aan synchrone gegevensreplicatie op meerdere fysiek gescheiden locaties; de media-industrie voor de distributie van high definition content; internet service providers voor de afwikkeling van het sterk groeiende internetverkeer en de storage en virtualisatie-industrie, die het OTS-netwerk kan gebruiken voor Storage Area Networks (SAN).

Verschillende protocollen en diensten over à©à©n verbinding
Naast zijn gigantische bandbreedte biedt het OTS-netwerk het voordeel dat het volledig transparant is: klanten en partners zijn vrij in de keuze van hun transportprotocol. Doordat de DWDM-technologie het mogelijk maakt om met verschillende kleuren licht te werken, kunnen verschillende protocollen en diensten ook over à©à©n fysieke glasvezelverbinding lopen.

Voor tijdkritische en andere geavanceerde toepassingen
De zeer geringe vertraging bij het datatransport maakt het netwerk zeer geschikt voor tijdkritische toepassingen, zoals synchrone gegevensreplicatie. Nog een voordeel voor gebruikers is het beheergemak. Het is niet nodig om het datasignaal over lange afstanden te regenereren. Dat maakt het OTS-netwerk ook geschikt om geografisch verspreide netwerken efficiënt te koppelen.

Eerste aanbieder van een nationaal OTS-platform
Eurofiber is de eerste netwerkaanbieder die een nationaal OTS-platform biedt, gebaseerd op de innovatieve DWDM-oplossing van Infinera. Infinera combineert een goede trackrecord in de Verenigde Staten met een kleine, flexibele organisatie in Europa die snel kan schakelen. Pluspunt is ook dat de apparatuur van Infinera veel minder energie verbruikt dan concurrerende merken. Dit past in het ´groene‘˜ IT-beleid van Eurofiber.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Website: http://www.eurofiber.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular