(Persbericht) Ondernemers enthousiast over kostenefficiency gezamenlijke aansluiting

Utrecht, 27 september 2010 Eurofiber heeft opnieuw een aantal bedrijventerreinen in ons land ontsloten met glasvezelverbindingen. Het gaat om terreinen in Montfoort, Lopik en Beuningen. De ontsluiting gebeurde in samenwerking met internet service provider en Eurofiber-partner Signet. Per bedrijventerrein werden de kosten voor de glasvezelaansluiting gedeeld door een aantal ondernemers. Met deze ´vraagbundeling‘˜ maakt Eurofiber de overstap naar glasvezel financieel zeer aantrekkelijk. In totaal heeft Eurofiber al ruim honderdtwintig bedrijventerreinen in Nederland op deze manier op zijn glasvezelnetwerk aangesloten.

Meer mogelijk voor minder geld
Een van de bedrijven die via vraagbundeling is aangesloten op het glasvezelnetwerk van Eurofiber is internationaal transportbedrijf Inter Rutges, gevestigd op bedrijventerrein IJsselveld in Montfoort. Het bedrijf was een fervent voorstander van de ontsluiting met glasvezel. Dennis Bos, ICT-manager bij Inter Rutges, vertelt: à¢â‚¬Å“We wilden de verbindingen met onze Duitse en Franse vestigingen verbeteren. Daarvoor gebruikten we eerst een dure SDSL-lijn, waar we maximaal twee megabit per seconde over konden versturen en ontvangen. Met glasvezel hebben we nu vijf keer snellere verbindingen voor hetzelfde geld en we kunnen de bandbreedte tegen weinig kosten verder uitbreiden. Ook besparen we bijvoorbeeld op onze abonnementkosten. Alles bij elkaar verdienen we onze investering in twee jaar terug. Daarnaast hebben we nieuwe mogelijkheden. We kunnen nu bijvoorbeeld eenvoudig gebruik gaan maken van internettelefonie en nog meer besparen.à¢â‚¬

Lage prijs aansluiting
Vraagbundeling houdt de prijs voor de aansluiting op het glasvezelnetwerk van Eurofiber laag. Dat is goed nieuws voor kleine en middelgrote ondernemers die samen op een bedrijventerrein of vlak bij elkaar in de buurt zitten. Want daarmee zijn ze in staat tegen lage kosten te profiteren van de voordelen van glasvezelverbindingen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet alleen supersnel internetten en grote bestanden up- en downloaden of versturen per e-mail, maar ook verschillende vestigingen onderling koppelen. Bovendien is het mogelijk gebruik te maken van innovatieve toepassingen als internettelefonie, videovergaderen, camerabeveiliging, IT-beheer en dataopslag op afstand, en Software as a Service.

Structureel kosten besparen
De kostenbesparingen die ondernemers met deze en andere toepassingen realiseren, maken de overstap naar glasvezel extra aantrekkelijk vanuit financieel oogpunt. Zo zijn bedrijven met internettelefonie in staat tot vijftig procent te besparen ten opzichte van traditionele telefonie. Terwijl bijvoorbeeld met het maken van online back-ups terugkerende investeringen in hard- en software tot het verleden behoren.

Goed voor concurrentiepositie bedrijventerrein
Ook gemeenten en exploitanten profiteren van de aansluiting van hun bedrijventerreinen op het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Daarmee wordt de aantrekkingskracht van de terreinen als vestigingsplaats voor ondernemers groter en hun concurrentiepositie sterker.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.
Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurofiber
Clementine Witkamp
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Over Signet
Signet levert internetdiensten over dsl- en glasvezelnetwerken voor de zakelijke markt en is de grootste aanbieder op de glasvezelnetwerken in Nederland. De onafhankelijke Internet Service Provider levert direct aan de eindklant, maar werkt ook met een partnernetwerk van o.a. automatiseringsbureaus en webdesignbureaus.

Het productaanbod van Signet is compleet met Internettoegang, VoIP, Back-up Online (MKB Best Choice 2009), VPN, Anti-spam/Anti-virus, hosting en VPS. Tevens stelt de ISP zijn datacenter beschikbaar voor colocatie. In 2008 à©n 2009 is Signet door glasvezelnetwerkleverancier Eurofiber verkozen tot Beste Service Provider.

Signet levert aan zowel kleine als grote bedrijven, ook met vestigingen in het buitenland. Bekende namen in het klantenbestand van Signet zijn onder andere: Philips, Rabobank, Royal Canin, Giant, Bonduelle, Vacansoleil en Accountview. Voor meer informatie: www.signet.nl.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Signet
Tel: +31 (0)40 707 4 907
E-mail: [email protected]