Europees platteland zoekt ondernemers.

Lekkerkerk - Het Europese platteland is dringend op zoek naar ondernemers. In veel dorpen staan winkels, bedrijven, boerderijen en praktijken leeg.

Door de vergrijzing zijn er op het platteland nauwelijks jongeren te vinden die bedrijven willen overnemen. De autoriteiten in diverse provincies van Frankrijk bijvoorbeeld zijn daarom een zoekactie naar buitenlandse ondernemers begonnen. Regelmatig wordt een jarenlange belastingvrijstelling aangeboden om ondernemende mensen te lokken.

We zijn opzoek naar bakkers, slagers, garagehouders, hotelhouders enz. Zegt een voorzitter van à©à©n van de Franse Kamers van Koophandel. De komende jaren zijn er honderden ondernemers nodig om bedrijven over te nemen i.v.m. pensioen. Deze zijn ter plaatse bijna niet te vinden. Een probleem dat zich in bijna geheel Europa voordoet.

Dat is de reden, dat we nu ook in het buitenland op zoek zijn gegaan. De diverse Kamers van Koophandel werken samen met departementsbesturen en plaatselijke autoriteiten. Via EuropeanCompanyMarket heeft zich gespecialiseerd in het leggen van kontakten via e-cm.eu. Bedrijven en geinteresseerden kunnen op deze site blijk geven van hun interesse. Bij een vorige actie werden snel diverse bedrijven voorzien van nieuwe ondernemers. De belangstelling is er.