(Persbericht) Een overnachting in een standaard tweepersoonskamer in een grote Europese stad kost in oktober gemiddeld 118 euro, dat is vier procent meer dan in september (114 euro). Nederlandse hotels doen niet mee met deze prijsstijging, hier dalen de prijzen met drie procent, van 118 euro in september naar 115 euro in oktober. Deze gegevens zijn afkomstig uit de trivago Hotelprijs Index (tHPI), de maandelijkse barometer voor hotelprijzen van hotelprijsvergelijker www.trivago.nl
Dà¼sseldorf, 7 oktober 2010. Gemiddeld betalen reizigers 118 euro in oktober voor een verblijf in een standaard tweepersoonskamer in een grote Europese stad. De prijzen waren in september nog 114 euro, dus een stijging van vier procent voor een gemiddelde hotelovernachting. Vorig jaar oktober kostte een hotelovernachting ook exact 118 euro. In Nederland volgen hotels deze Europese trend niet, hier dalen juist de prijzen. Reizigers die in de herfstvakantie de zon op willen zoeken kunnen zich verheugen op sterk dalende prijzen in Turkije, Portugal en Griekenland.

Lagere tarieven Den Haag, Amsterdam en Scheveningen
In Nederland kost een overnachting in een standaard tweepersoonskamer in oktober gemiddeld 115 euro, drie procent lager dan vorige maand (118 euro), maar vier procent hoger dan vorig jaar oktober ( 111 euro) . Een stedentrip naar Den Haag (112 euro) kost acht procent minder dan vorige maand. Ook in Scheveningen (118 euro) betalen reizigers vier procent minder voor een hotelkamer. Amsterdam (134 euro) laat eenzelfde tendens zien, hier dalen de hotelprijzen met twee procent ten opzichte van vorige maand. In Utrecht (125 euro, plus vijf procent), Rotterdam (96 euro, plus een procent) en Maastricht (125 euro, plus een procent) zijn de prijzen juist omhoog gegaan.

Goedkoopste en duurste bestemmingen
Een hotelovernachting in een standaard tweepersoonskamer is deze maand het goedkoopst aan de Algarve, hier dalen de prijzen met 34 procent naar 71 euro vergeleken met september. Ook aan de Turkse Rivià¨ra zijn er naast de milde temperaturen prettige hotelprijzen: in Side (77 euro) betalen reizigers 19 procent minder en in Alanya (62 euro) 30 procent minder als de maand ervoor. Op Kreta kost een overnachting in een standaard tweepersoonskamer 80 euro (min 22 procent). De sterkste prijsstijgingen deze maand zijn zichtbaar in de steden Mà¼nchen (137 euro, plus 28 procent), waar het Oktoberfest de prijzen laat stijgen, in Madrid (116 euro, plus 23 procent) en Florence (144 euro, plus 19 procent). De goedkoopste steden deze maand zijn Sofia (76 euro), Boekarest (77 euro) , Boedapest (77 euro) en Krakau (79 euro). De duurste bestemmingen zijn Genà¨ve (206 euro), Venetië (198 euro), Parijs (175 euro) en Oslo (148 euro).

Een overzicht van de gemiddelde Nederlandse en Europese overnachtingsprijzen en tabellen zijn te vinden op:
www.trivago.nl/hotelprijzen

Met www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel voor het goedkoopste tarief. De online service vergelijkt de hoteltarieven van meer dan 53 boekingsplatforms voor 400.000 hotels wereldwijd. Daarnaast heeft trivago 10 miljoen hotelbeoordelingen op de website en laat het voor elk hotel de gebruikersbeoordelingen op bekende portalen zien. trivago vergelijkt niet de prijzen van online reisbureaus, maar de kamerprijzen. De gebruiker ziet of bij de prijs het ontbijt inbegrepen is, een reservering geannuleerd kan worden, en of een creditcard voor de reservering nodig is. trivago is de enige vrije metasearch: bij het zoeken kan zowel een vakantieregio, een stadsnaam of hotelnaam ingevoerd worden. trivago met het hoofdkantoor in Dà¼sseldorf, werd in 2005 opgericht en heeft ondertussen 22 internationale websites.

Vrij voor publicatie bij vermelding van de bron www.trivago.nl