Vandaag lanceert Dansk Eternit Holding A/S haar nieuwe merknaam Cembrit en verandert tegelijk haar bedrijfsnaam in Cembrit Holding A/S.

De nieuwe merknaam moet bijdragen tot groei op de Europese markt voor vezelcement producten. Cembrit, één van de Europese marktleiders, zal de merknaam gaan toepassen op al haar activiteiten in Europa. In Nederland zal door de eenduidigheid de nieuwe naam duidelijke voordelen hebben voor haar verkoopkantoren Cembrit B.V. in Amsterdam en Cembrit IBS B.V. in Hengelo.

Cembrit Holding, dat eigendom is van de FLSmidth Group, heeft vandaag aangekondigd dat zij voortaan de naam Cembrit zal gebruiken als bedrijfs- en merknaam. De introductie van de nieuwe naam is de laatste in een reeks van strategische stappen ter versterking van het profiel van de onderneming en zal helpen bijdragen tot verdere groei op de Europese markt voor vezelcement bouwmaterialen.

In Europa is Cembrit de op één na grootste producent en verdeler van vezelcement producten zoals vlakke platen voor externe en interne bekleding van muren en plafonds, evenals leien en golfplaten voor dak- en gevelbedekking. Cembrit is met eigen vestigingen actief in 13 Europese landen en met strategische partners in een aantal andere markten.

In Nederland, waar zij de op één na grootste speler voor vezelcement producten is, is de naam Cembrit al eerder geïntroduceerd. Evert Luyk, managing director voor zowel Cembrit B.V. in Amsterdam als Cembrit IBS B.V. in Hengelo, is verheugd over de Europa-brede naamsverandering en verwacht dat deze zal bijdragen aan versterking van de positie van het bedrijf in Nederland.

"De lancering van de Europese Cembrit merknaam zal niet alleen zorgen voor betere grensoverschrijdende synergieën binnen de Cembrit Groep. Internationaal zal een eenduidige naam bijdragen aan een veel krachtigere uitstraling en nieuwe mogelijkheden bieden voor de Nederlandse markt", zegt Evert Luyk.

De vraag naar Cembrit producten groeit snel en de Groep heeft de verkopen de afgelopen drie jaar met bijna 50 procent zien stijgen. Deze groei heeft gezorgd voor een aanzienlijke druk op de productiecapaciteit, reden waarom de fabrieken in Finland en Polen momenteel bezig zijn een drietal nieuwe productielijnen toe te voegen. Volgens Cembrit’s president en CEO, Ulrik Kolding Hartvig, zal de Europese groei zich door blijven zetten, zeker wanneer de markt zich nog meer bewust wordt van de unieke kenmerken van vezelcement als bouwmateriaal.

"We zien dat vezelcement meer en meer in de bouw wordt toegepast, omdat het een robuust en milieuvriendelijk materiaal betreft dat ideaal is voor een breed scala aan toepassingen. Om die reden introduceren we nu de Cembrit merknaam, dat de aandacht zal vestigen op de voordelen van vezelcement materialen en dat is iets waar het hele bedrijf voordeel van zal hebben", zegt Ulrik Kolding Hartvig.

Tengevolge van deze strategie heeft Dansk Eternit Holding A/S vandaag haar naam gewijzigd in Cembrit Holding A/S. De nieuwe merk- en bedrijfsnaam zullen in de loop van dit jaar bij alle dochterondernemingen in Europa worden doorgevoerd. Derhalve zal ook de bedrijfsnaam van Cembrit IBS B.V. te Hengelo binnenkort worden gewijzigd in Cembrit B.V.

Over Cembrit in Nederland
Cembrit IBS (International Building Supplies) B.V. is een verkooporganisatie met een breed scala aan vlakke platen in haar portfolio, die kunnen worden toegepast als gevelbekleding en interieurafwerking van wanden, vloeren en plafonds.
Cembrit IBS B.V. werd in 2006 door Cembrit Holding A/S overgenomen. Als dochteronderne-ming ziet zij het laatste jaar een positieve ontwikkeling met betrekking tot de toepassing van vezelcement materialen hetgeen resulteert in een groeiende omzet.

Het in Amsterdam gevestigde Cembrit B.V. heeft meer dan 50 jaar ervaring in de bouwsector. Sinds 1992 maakt zij deel uit van Cembrit Holding A/S en wijzigde haar naam in 2003 in Cembrit B.V. nadat alle niet aan vezelcement gerelateerde bouwmaterialen waren afgesplitst. Vandaag de dag is Cembrit B.V. één van de grootste leveranciers van vezelcement golfplaten en hulpstukken op de Nederlandse markt. Deze producten worden hoofdzakelijk toegepast voor nieuwbouw en renovatie van oplagsloodsen en fabriekhallen, alsmede in de agrarische sector en de woningbouw.

www.cembrit.nl en www.cembritibs.nl

Cembrit heeft haar hoofdkantoor in Aalborg, Denemarken en maakt deel uit van de beursgenoteerde FLSmidth Group. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 werknemers in dienst in haar productiefaciliteiten en verkoopkantoren in Denemarken, Duitsland Engeland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië en Zweden.

www.cembrit.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Nadere informatie over het bovenstaande wordt u graag verstrekt door:

Evert Luyk, Managing Director van Cembrit B.V. (Amsterdam) en Cembrit IBS B.V. (Hengelo) te bereiken per telefoon: 020 – 585 38 88 en per e-mail: [email protected]
Cembrit B.V, Westhavenweg 53-54, Postbus 20640, 1001 NP Amsterdam

Ulrik Kolding Hartvig, president en CEO van Cembrit Holding A/S te bereiken per telefoon:
+ 45 9937 2222 en per e-mail: [email protected]
Cembrit Holding A/S, Sohngaardsholmsvej 2, P.O. Box 750, DK-9000 Aalborg

Amsterdam, 28 februari 2008

Foto’s waaronder die van Evert Luyk zijn te downloaden van het fotoarchief op

http://www.presstige.nl/perskamer/cembrit/fotos/Evert%20Luyk.jpg

http://www.presstige.nl/perskamer/cembrit/fotos/Cembrit.jpg