(Persbericht) Reeuwijk, 12 juli 2011 SPS, specialist in beheer en continuïteit van ICT-omgevingen, kondigt aan dat de Evangelische Omroep (EO) het beheer van haar Unix en Oracle omgeving volledig gaat outsourcen bij SPS. De primaire bedrijfsprocessen van de EO worden dan 24 uur per dag, 7 dagen per week, door SPS beheerd en bewaakt met haar Gensys-oplossing. Met deze Business Service Management oplossing worden de systemen van de EO nauwlettend gemonitord zodat er eventuele verstoringen, voor zover mogelijk, worden voorkomen. Zo wordt een optimale beschikbaarheid van de IT-omgeving gegarandeerd.

Hiervoor werd het beheer van de IBM AIX-systemen en de Oracle databases door de IT-afdeling van de EO uitgevoerd met ondersteuning van SPS. Met de inzet van Gensys wordt alle informatie geautomatiseerd verzameld om zo vanuit à©à©n centraal systeem te rapporteren over bedrijfsprocessen. Daarmee kan het beheer efficiënter worden uitgevoerd en wordt de continuïteit van de bedrijfsprocessen gewaarborgd.

De jarenlange relatie tussen de EO en SPS wordt met deze contractuitbreiding met meerdere jaren verlengd. Linda Verweij, Operationeel Directeur van SPS: à¢â‚¬Å“Wij zijn erg blij met de keuze van de EO om het beheer van haar IT-omgeving volledig bij ons onder te brengen. Met Gensys, onze Business Service Management oplossing, kunnen wij de efficiëntie sterk verbeteren en ervoor zorgdragen dat de primaire bedrijfsprocessen niet worden verstoord. Bovendien worden er belangrijke kostenbesparingen gerealiseerd.à¢â‚¬

-------------------------------

Over SPS
SPS uit Reeuwijk is leverancier en ontwikkelaar van de GENSYS tm Business Service Management (BSM) oplossing en aanbieder van de op GENSYS gebaseerde Res-Q beheerdiensten en Datacenter services. SPS richt zich met name op de Managed Service Providers en de lokale IT-afdelingen van middelgrote tot grote organisaties die hun IT beter willen afstemmen op de business en als Interne Service Provider meetbare diensten moeten gaan leveren. Als innovatieve IT-organisatie met ruim 16 jaar beheerexpertise bij meer dan 300 gerenommeerde klanten is SPS à©à©n van de belangrijkste spelers in de Business Service Management markt. Door tooling, processen en organisatie volledig op elkaar af te stemmen levert SPS een totale beheeroplossing inclusief blauwdruk voor beheerorganisaties en processen: à¢â‚¬Å“Manage IT the Gensys Wayà¢â‚¬. Meer informatie over SPS is te vinden op www.sps.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Femke Jansen
[email protected]
035-582 27 30