Op woensdag 7 juli vond in het Rembrandt Theater in Arnhem de Grote BeestenBende-dag plaats. Ruim 500 kinderen van het zwerfafvalproject de BeestenBende kwamen hier bij elkaar als beloning voor het schoonhouden van hun eigen buurt in het afgelopen jaar. Samen met twee van hun grote helden, Ewout Genemans en Jochem van Gelder, deden zij deze dag mee aan allerlei leuke activiteiten. Ook maakten ze de 3D-premià¨re mee van de nieuwste Shrek-film ´Voor Eeuwig en Altijd‘˜.

De Grote BeestenBende-dag ging van start met de prijsuitreiking van het ´Beste Idee van de BeestenBende‘˜. De kinderen konden van te voren het beste idee voor het schoonhouden van hun eigen buurt insturen. Ewout en Jochem bepaalden samen welk idee zij het beste vonden. De winnaar is de achtjarige Isa Jacobs van basisschool de Waai uit Cuijck geworden met het idee van een junior zwerfafvalstofzuiger. Isa Jacobs legt uit: à¢â‚¬Å“het werkt zo: je zuigt het afval op met een grote mobiele handstofzuiger die op een accu werkt. Als je bij een prullenbak komt zet je ´m aan en doe je het afval in de prullenbak. Als je thuis komt moet deze weer in de oplader. Een soort grote kruimeldief voor zwerfafval dus.à¢â‚¬Å“

De kinderen kregen deze opdracht naar aanleiding van de deelname van de BeestenBende aan het SBS/programma ´Het beste idee van Nederlandà¢â‚¬.

Het thema van de dag was à¢â‚¬Å“shrekachtig groenà¢â‚¬. Alle Bendeleden verschenen in hun mooiste groene kleding in de bioscoop. Dit thema sloot niet alleen aan bij de Shrek film, maar groen is ook een echte BeestenBende kleur vanwege de ´groene buurt‘˜ waar de kinderen voor strijden. De drie meest origineel verklede kinderen kregen een ver-shrek-kelijk leuke prijs van Ewout en Jochem.

Natuurlijk stond er ook een meet & greet met Ewout en Jochem voor de kinderen op het programma. In de pauze was het dringen om een handtekening en om op de foto te gaan met hun grote tv-helden.

De Grote BeestenBende-dag wordt à©à©n keer per jaar georganiseerd. Alle kinderen uit de deelnemende gemeenten komen dan bijeen om samen het BeestenBende gevoel te ervaren. De dag dient als beloning voor het goede werk dat de kinderen het afgelopen jaar hebben verricht om hun buurt schoon te houden.

BeestenBende project
De BeestenBende is een project voor basisschoolkinderen van 7 tot 11 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Onder het motto ´de BeestenBende pakt ´t aan´ ruimen de kinderen in groepjes van gemiddeld vijf kinderen minimaal à©à©n keer per maand hun eigen wijk op. Elk groepje heeft minimaal à©à©n volwassen begeleider. In de toekomst zal de BeestenBende in steeds meer gemeenten een begrip worden als ´leukste leefbaarheidsproject van Nederland´. Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.