In een Europese primeur nemen op donderdag 12 november aanstaande de à¢â‚¬à…“USA Legends of Basketball het op tegen de à¢â‚¬à…“Dutch Legends of Basketball in het Topsportcentrum in Almere. De à¢â‚¬à…“USA Legends is een basketball-team dat is samengesteld uit ex-spelers van de Amerikaanse profcompetitie mà©t een vijftal van Amerika´s top-streetbasketballers van And1 die ongetwijfeld een fantastische show zullen brengen.

Dà© ster-figuur bij de Amerikanen is niemand minder dan Dennis Rodman. Deze topspeler maakte zijn debuut in 1986 bij de Detroit Pistons, maar brak pas echt door toen hij samen met Scottie Pippen en legende Michael Jordan bij de Chicago Bulls onder contract stond. Rodman werd in zijn carrià¨re vijf keer kampioen, won twee titels met de Detroit Pistons en drie met de Chicago Bulls. Sinds 2000 speelt hij geen professioneel basketbal meer, maar is hij te zien op het witte doek à©n natuurlijk ook in de à¢â‚¬à…“USA Legends Euro-Tour.

Een andere topper maar niet minder opvallende teamgenoot van Rodman - is Tim Hardaway, profspeler tussen 1990 en 2002 en bekend om zijn crossover dribble. Tijdens zijn professionele carrià¨re was hij verantwoordelijk voor maarliefst 15.373 punten! De namen van de overige spelers uit het à¢â‚¬à…“USA Legends-team worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Natuurlijk zoeken de à¢â‚¬à…“USA Legends naar een tegenstander van formaat en die vinden ze in de eigen à¢â‚¬à…“Dutch Legends of Basketball ! In samenwerking met de Nederlandse Bastketball Bond is de organisatie druk bezig met het samenstellen van het Nederlandse topteam. Er kunnen nog geen namen definitief bevestigd worden, maar meerdere toppers uit de jaren ´90 zullen ongetwijfeld nog eens schitteren op de Almeerse parketvloer !!

Op donderdag 12 november aanstaande zal u getuige zijn van een unieke basketballwedstrijd in het Topsportcentrum in Almere. De wedstrijd vangt aan om 20.30 uur en tickets zijn vanaf heden te koop via www.ticketpoint.nl. Voor meer
informatie kijkt u op www.basketlegends.com en om kans te maken op gratis kaarten gaat u naar http://www.sport-speakers.com

Website: http://www.sport-speakers.com