(EMEA Persberichten) Exclusieve Haagsche Kunst- en Antiekdagen op Zat 28 en Zon 29 augustus 2010

Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 is in Den Haag de 17e editie van de Haagsche Kunst- en Antiekdagen. Op het Lange Voorhout, de Denneweg en het Noordeinde kunnen liefhebbers van kunst en antiek zowel op zaterdag als op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur wandelen langs een exclusieve Antiek-, Curiosa- en Boekenmarkt op de korte poot van het Lange Voorhout ( tegenover de Amerikaanse Ambassade ) om te zien of er nog iets van hun gading bij is. Opvallende exposanten zijn o.a. Cees Vos met zijn boekenmuur van 20.000 boeken, gerangschikt in houten kistjes in speelse opstelling neergezet. Deze imposante boekenmuur van 25 meter trekt veel aandacht bij het publiek. Bij de oversteek Tournooiveld op zaterdag en bij de organisatiestand in het middenterrein op zondag is een speciale stand van verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp, waar alle nostalgische Verkadealbums van Jac.P.Thijsse en vele andere Plaatjesalbums kunnen worden bewonderd, gekocht, verkocht, geruild en getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen om de waarde er van te vernemen of het materiaal te verkopen. Zijn collectie oude schoolplaten van Isings, Koekkoek en Jetses doen een ieder terugdenken aan die goede oude schooltijd.

Diverse kunstuitingen, exposities en tentoonstellingen

Er is een Keramiek en Beeldhouwmarkt met ruim 40 standhouders, die hun nieuwste collectie aan het publiek gaan tonen. Voor elke beurs is er wel wat te vinden. De kunstenaars zijn geselecteerd op basis van professionaliteit, kwaliteit, presentatie & originaliteit en diversiteit voor de markt. Op zondag is er een speciale en bekende kinderkraam, waar alle kinderen gratis aan een activiteit kunnen deelnemen. Tevens is er een bijzondere wedstrijd met het thema ´Hol-Bol‘˜ Op het Noordeinde en de Dennenweg zijn er diverse exposities en tentoonstellingen. Bij S. van Leeuwen Antiquairs aan het Noordeinde 164 zijn een vijftal bijzondere en vooraanstaande exposanten te gast. Kom demonstraties goud- en zilver smeden bewonderen door atelier Deneuve of door ijzersmid Seerp Visser uit Antwerpen. Hij is leraar smeden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en gespecialiseerd in restauratie en het vervaardigen van smeedwerk naar antieke modellen. Liefhebbers van Wijn en Kaas kunnen hun hart ophalen in de balzaal van Museum Escher. U kunt gratis deelnemen aan een stadsrondrit in een paardenkoets en/of aan een historische stadswandeling o l v de gidsen van ‘˜t Gilde. Ook een stadsrondrit met een historische Haagsche tram mag u niet missen. In het Venduehuis is open huis met taxatie- en veilinglessen. Aan het Lange Voorhout staan dit jaar van 17 juni t/m 12 september maar liefst 23 reusachtige bronzen sculpturen van de befaamde Spaanse beeldhouwer Manolo Valdà©s en vijf kleinere beelden in marmer en natuursteen van de Vlaamse kunstenaar Kim De Ruysscher. Natuurlijk komt u ook voor een hapje en een drankje bij de betere horecagelegenheden van de stad. De Haagsche Kunst- en Antiekdagen mag u dit jaar niet missen. Kom allemaal koninklijk genieten op het bomvolle ( meer dan 130 stands ) Lange Voorhout, de Denneweg en het Noordeinde.

Za 28 en Zo 29 aug 2010 DEN HAAG 17e HAAGSCHE KUNST- en ANTIEKDAGEN Lange Voorhout 10-17 uur. Info Marktland Evenementen BV, Paula Post, Tel. 0174-225501 Email [email protected] Site www.hkad.nl