Groningen, 27 oktober 2009 Het Groningse internet en marketing bureau mediaCT (www.mediact.nl) mag zich vanaf vandaag officieel Magento-partner noemen. In Nederland zijn er momenteel slechts 5 bureaus die voldoen aan de strenge eisen van Magento. Als officieel Magento-partner neemt mediaCT de meest uitgebreide versie van Magento op binnen haar dienstverlening. Magento is wereldwijd het meest populaire open source platform waarmee webshops worden ontwikkeld. Een grote groep ontwikkelaars staat garant voor een stabiel en modern platform.

Daarnaast biedt Magento veel internet marketingmogelijkheden. Een belangrijk facet dat goed aansluit bij de bedrijfsvoering van mediaCT. Online winkelen blijft onverminderd populair in Nederland. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 bedroeg 4,1 miljard euro, een stijging van 20 procent t.o.v. van 2008. Met behulp van Magento bouwt mediaCT webshops die volop profiteren van de online kooptrend in Nederland. De webshops www.bestelplafond.nl en www.tas.nl zijn daar enkele passende voorbeelden van.

Relevante kennis biedt voorsprong

à¢â‚¬à…“Wij zijn er trots op dat wij ons vanaf vandaag officieel Magento-partner mogen noemen, aldus Tjitte Folkertsma, mede-eigenaar van internetbureau mediaCT uit Groningen. à¢â‚¬à…“Naast de meest moderne technieken hebben wij nu direct toegang tot relevante kennis over Magento. Zo realiseren wij voor een snel groeiend aantal opdrachtgevers webshops die verkopen. En dat is belangrijk, want de concurrentie wordt steeds heviger op internet. Dit komt mede doordat online winkelen nog steeds sterk groeit in Nederland. Uit de meest recente cijfers over 2009 van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, blijkt dat webshops nauwelijks last hebben van de economische crisis. In de eerste negen maanden van dit jaar steeg hun omzet, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met twintig procent tot 4,1 miljard euro. In de afgelopen zomer verrichtten 250.000 consumenten voor het eerst een online bestelling.

Webshops vergeten internet marketing

à¢â‚¬à…“Helaas is niet iedere webshop even succesvol, vervolgt Folkertsma. à¢â‚¬à…“Een belangrijk facet dat snel vergeten wordt is de marketing rondom een webshop. Zo gaf 40% van de startende webshops in Nederland onlangs nog aan dat zij het genereren van goede traffic het moeilijkste aspect vinden! Webshops die gerealiseerd worden met Magento bieden - met bewezen internet marketing mogelijkheden als e-mail marketing en zoekmachine optimalisatie - hierop een goede invulling. MediaCT biedt eigenaren van webshops ook de mogelijkheid om samen de internet marketing uit te voeren. à¢â‚¬à…“Een aantal experts binnen mediaCT zijn dagelijks actief met internet marketing. Zij kennen de laatste trends en kunnen met gerichte adviezen het verschil maken voor een webshop. Uiteraard werken wij daarbij met een uitgekiend stappenplan waarin wij online ondernemers op strategisch niveau begeleiden. De eerste resultaten van deze aanpak zijn zeer succesvol!, aldus Folkertsma.

Over mediaCT

MediaCT (www.mediact.nl) is een internetbureau dat bestaat uit een hechte groep van 20 professionals. MediaCT biedt internetproducten en -diensten die optimaal rendement halen uit de mogelijkheden van internet. MediaCT onderscheidt zich door haar expertise in web ontwikkeling en internet marketing. Door deze twee expertises te combineren is mediaCT de perfecte partner voor alle internetzaken. MediaCT denkt in oplossingen die doelen behalen en voor resultaat zorgen.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjitte Folkertsma, mede-eigenaar van MediaCT, telefoon 050 579 93 93, e-mail [email protected].

Website: http://www.mediact.nl