(Persbericht) De populariteit van het importeren van auto‘˜s is het afgelopen jaar sterk toegenomen. In 2010 is de import van auto‘˜s 22% gestegen ten opzichte van 2009. Dat meldt het Bureau voor voertuigdocumentatie en- informatie (VWE).

De Mercedes 190 en de Volkswagen Golf zijn de meest geïmporteerde auto‘˜s. De Volkswagen Golf werd in 2009 1350 maal geïmporteerd en in 2010 2535 keer. De Mercedes Benz werd in de 2009 1199 keer geïmporteerd en in 2010 steeg dit naar 2780. De import van de Mercedes Benz 200 is het afgelopen jaar het meest toegenomen van 389 in 2009 tot 1896 in 2010. Een groei van 487%.

Het financieel voordeel is een belangrijke reden voor de import. Men kan een auto in het buitenland voor een lagere prijs aanschaffen dan in Nederland. Met name import uit Duitsland blijkt enorm populair. Wanneer men een auto uit Duitsland aanschaft. In Duitsland kent men geen BPM (belasting van personenauto's en motorrijwielen) Dit dient later wel betaald te worden in Nederland maar op de verschuldigde BPM wordt korting verleend naargelang het bouwjaar en waarde van het voertuig.

Naast dat een soortgelijke auto in Duitsland vaak goedkoper is, zijn er meer voordelen. Men rijdt minder lang in een auto, waardoor er relatief weinig kilometers op de teller staan. Ook zijn de Duitse auto‘˜s vaak uitgerust met veel accessoires.

Om mensen zo goed mogelijk te begeleiden bij het importeren heeft Diks verzekeringen een nieuwe website gelanceerd: http://auto-importeren.diks.nl. Deze website is voorzien van informatie inzake auto import. Bezoekers van de website kunnen daar informatie vinden over transport, importkosten, importverzekeringen en meer. De informatie is volledig gratis