Met 75 nieuwe medewerkers weet TimoCom voor het jaar 2009 een personeelstoename van ruim 37 % procent te realiseren.

Dà¼sseldorf, februari 2010 - Het nieuwe jaar begint voor TimoCom Soft- und Hardware GmbH op precies dezelfde manier, als het afgelopen jaar is geëindigd. Met de rekrutering van nieuw personeel! De Europese marktleider onder de vracht- en laadruimtebeurzen houdt vast aan de doelstelling, de gestaag groeiende clientà¨le optimale service te bieden en dat ook nog eens in de betreffende moedertalen.

Dat in de huidige lastige economische periode à¢â‚¬Å¾personeelsverminderingà¢â‚¬Å“ of à¢â‚¬Å¾korter werkenà¢â‚¬Å“ voor een middelgrote onderneming onbekende termen zijn, is heel bijzonder. Des te opmerkelijker is voor buitenstaanders de personeelontwikkeling bij het Dà¼sseldorfse TimoCom: Alleen al in het afgelopen jaar werden in totaal 75 nieuwe, meertalige medewerkers in Dà¼sseldorf en de vestigingen in Polen, Tsjechië en Hongarije aangenomen in januari kwamen daar onmiddellijk nog eens vier extra teamleden bij. Dat betekent een personeelstoename van ruim 37% in 2009 in vergelijking met het voorafgaand jaar. Naast de aanstelling van nieuw personeel leidt de middelgrote onderneming ook eigen talent op, waarvoor het bedrijf afgelopen jaar werd onderscheiden met het à¢â‚¬Å¾Zertifikat fà¼r Nachwuchsfà¶rderungà¢â‚¬Å“ van het overkoepelende orgaan van de Duitse arbeidsbureaus, de Bundesagentur fà¼r Arbeit.

Medio jaren negentig ging TimoCom als bescheiden 4-mans-bedrijf, maar met een flinke dosis passie, know-how en lef aan de slag. Inmiddels is de IT-dienstverlener Europees marktleider onder de vracht- en laadruimtebeurzen. De succesformule TC Truck&Cargo® werd in oktober 2009 met het heel Europa afdekkende aanbestedingplatform TC eBid® uitgebreid.

Achter dit succes schuilt een dynamisch, gemotiveerd en vooral internationaal samengesteld team. à¢â‚¬Å¾Reeds in 2009 was TimoCom in staat, 75 nieuwe teamleden en hun gezinnen een veilig perspectief te bieden. En terwijl politici zich het hoofd erover breken, hoe Europa nauwer aaneen kan groeien, laat TimoCom zien, hoe stevig Europese samenwerking gestalte kan krijgen. Onze programma‘˜s worden in 44 Europese landen aangeboden en zijn in 24 talen leverbaar. Ons bedrijf kan dan ook met recht een echte smeltkroes van culturen worden genoemd. Deze dagelijks in de praktijk gebrachte internationaliteit benutten we als beslissende succesfactor voor TimoComà¢â‚¬Å“, aldus Ralf Breuer, directeur Human Resources bij TimoCom.

Het bedrijf kijkt dan ook optimistisch naar de toekomst. Voor 2010 mikt men op een verdere toename van de omzetcijfers, het aantal klanten en de personeelssterkte:
Meer informatie over TimoCom vindt u tevens op www.TimoCom.nl

Perscontact:
TimoCom Soft- und Hardware GmbH
Manager Corporate Communication
Isabel Winking-Là¼dtke, M.A.
In der Steele 2
DE-40599 Dà¼sseldorf
Phone: +49 211 88 26 69 05
Fax: +49 211 88 26 59 05
E-mail: [email protected]