Vanaf vandaag is op www.facethis.nl de tweede collectie Face This t-shirts verkrijgbaar. De eerste t-shirts die de stichting tijdens de oprichting begin december 2008 presenteerde, verkocht veel sneller uit dan verwacht. De nieuwe collectie bestaat dan ook uit dubbel zoveel ontwerpen en is verkrijgbaar in extra veel verschillende maten. Met de nieuwe collectie zamelt Face This nà²g meer geld in voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden.

T-shirts vergroten zelfvertrouwen
De populariteit van de shirts is te danken aan de unieke insteek van het t-shirt concept. De basisscholen die steun van Face This krijgen, dragen zelf bij aan de opbrengst van de t-shirts. De leerlingen maken namelijk tekeningen die weer op de t-shirts zijn terug te vinden. Dit maakt de t-shirts niet alleen uniek, ook het zelfvertrouwen van de kinderen krijgt hierdoor een flinke boost. Want welk kind wil nou niet dat zijn of haar tekening gebruikt wordt voor een t-shirt lijn? Net zoals bij de eerste collectie zijn ook de nieuwe t-shirts weer voorzien van tekeningen die gemaakt zijn op een Indonesische basisschool.

Shirtjes dragen bij aan onderwijs
´De doelstelling was om in à©à©n jaar volledig uit te verkopen. Toen we in december 2008 onze eerste t-shirts presenteerden, hadden we dan ook nooit durven dromen dat we in mei alweer met een nieuwe collectie zouden komen´, aldus Face This voorzitter Jos van der Hoek. De opbrengst van alle t-shirts gaat volledig terug naar de Indonesische school waar de tekeningen gemaakt zijn. Een shirtje van Face This dragen, is dus een letterlijke bijdrage voor beter onderwijs. ´In samenspraak met de school gaan we fatsoenlijk lesmateriaal aanschaffen en bijdragen aan een grote renovatie van het schoolgebouw´, aldus mede-oprichter van Face This en juf op een montessori basisschool in Barendrecht.

Kleine succesjes
In de zes maanden dat de stichting bestaat heeft het al aardig wat kleine succesjes geboekt. Want naast het snel uitverkopen van de eerste collectie, heeft Face This de weekprijs van de ASN Bank Wereldprijs in de wacht gesleept, hangen de Face This t-shirts in de kledingrekken van de Rotterdamse kledingwinkel Lijfstijl en zal op 31 mei het publiek van Dunya kennis gaan maken met Face This. ´We willen op zoveel mogelijk manieren in contact komen met het Nederlandse publiek. Niet alleen om t-shirts te verkopen, maar ook om te vertellen dat volgens de Milleniumdoelen elk kind, waar ook ter wereld, recht heeft op goed onderwijs´, aldus Jelka Priem, bestuurslid van Face This.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular