Grootste onafhankelijke onderzoek naar het gebruik van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland

 

Arnhem, 26 september 2007 – Vanaf vandaag start Factuurwijzer met het grootste onderzoek in Nederland naar het gebruik van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Factuurmonitor brengt deze onderwerpen gedetailleerd in kaart, in samenwerking met diverse partners. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de diverse overwegingen, belemmeringen en functionaliteiten. Daarvoor wordt de waardevolle mening gevraagd van -in eerste instantie- ontvangers, verzenders, aanbieders, boekhoudpakketten, productaanbieders, accountants en creditmanagers.

Aanleiding en doel

Met elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking kunnen we in Nederland jaarlijks meer dan drie miljard euro besparen. Daarnaast biedt het vele andere voordelen. De –groei in- toepassing van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland lijkt niet zodanig te zijn, dat deze voordelen al maximaal worden benut. Factuurwijzer start met dit onderzoek, omdat er een duidelijk gebrek en een duidelijke behoefte is aan betrouwbare, up-to-date en onafhankelijke informatie over -de groei in- het gebruik van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland.

 

Doelgroepen en aanpak

Factuurwijzer heeft met de Factuurmonitor een aanpak gekozen waarbij ontvangers, verzenders, aanbieders, boekhoudpakketten, productaanbieders, accountants en creditmanagers worden gevraagd om hun waardevolle mening te geven. Zij kunnen dit doen door de betreffende enquêtes naar wens per e-mail, Internet, op papier of op locatie in te vullen. De enquêtes zijn bovendien zo gebruiksvriendelijk mogelijk opgesteld. Hierdoor wil Factuurwijzer met de Factuurmonitor zo laagdrempelig mogelijk optreden. Tot slot werkt Factuurwijzer in het kader van de Factuurmonitor tot nu toe samen met onder meer Platform ELFA, Mediaplaza, Euroforum, CreditExpo, Softwarepakketten.nl en Kluwer om zoveel mogelijk contacten en doelgroepen te kunnen bereiken.

Over Factuurwijzer
Factuurwijzer is onafhankelijk en legt zich toe op alle aspecten rondom

elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Met onze kennis en expertise, realiseren we maximaal voordeel onze klanten, zowel zakelijke als voor non-profitorganisaties. We zetten dan ook graag onze kennis en ervaring in om onze klanten maximaal de mogelijkheden en voordelen van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking te laten benutten.

 

Factuurwijzer is daarnaast oprichter en voorzitter van Platform ELFA. Hét platform voor elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Factuurwijzer is daarnaast auteur van de Praktijkgids Elektronische Facturen, dat sinds begin september 2007 bij Kluwer verkrijgbaar is.