Nu al meer dan 1600 exemplaren van verkocht

Arnhem, 10 september 2007 – Vanaf vandaag is de praktijkgids ‘Elektronische facturen’ beschikbaar. In dit handzame boekje wordt ingegaan op het elektronisch verzenden van verkoopfacturen, het verwerken van inkoopfacturen en het archiveren van facturen. De praktijkgids ‘Elektronische facturen’ ondersteunt geïnteresseerden, gebruikers, aanbieders met onafhankelijke en praktische informatie.

Praktijkgids ‘Elektronische facturen’

De praktijkgids ‘Elektronische facturen’ geeft een objectief en onafhankelijk beeld over elektronisch factureren. Bij het samenstellen van de inhoud is dankbaar gebruik gemaakt van de adviezen en opmerkingen van de deelnemers van Platform ELFA (www.platformelfa.nl). Platform ELFA is opgericht door Factuurwijzer, neemt een centrale positie in Nederland in voor wat betreft elektronisch factureren en heeft onder meer als doel om een duidelijk en uniform beeld van elektronisch factureren te creëren.

 

In dit boekje wordt daarom ingegaan op het elektronisch verzenden van verkoopfacturen, het verwerken van inkoopfacturen en het archiveren van facturen. Om de materie begrijpelijk te maken wordt er gewerkt met modellen, voorbeeldberekeningen, duidelijke aandachtspunten en veelgestelde vragen. Ook wordt stilgestaan bij de elektronische handtekening, worden de diverse dienstverleners gerubriceerd en is er een beslismodel toegevoegd.

 

Factuurmonitor

Aansluitend op de introductie van de praktijkgids ‘Elektronische facturen’ start Factuurwijzer begin september 2007 met de landelijke uitrol van de ‘Factuurmonitor’. Met Factuurmonitor verzamelt Factuurwijzer het komende jaar een grote hoeveelheid statistische informatie over de diverse aspecten van elektronisch factureren. Daardoor meet Factuurmonitor bij consumenten, zakelijke gebruikers, aanbieders, boekhoudpakketten en accountants de temperatuur van elektronisch factureren.

Over Factuurwijzer
Factuurwijzer legt zich toe op alle aspecten rondom elektronische facturen. Onze technische kennis, gecombineerd met juridische expertise, zetten we in om digitale duurzaamheid te garanderen. Wij doen dit onafhankelijk, zowel voor zakelijke als voor non-profitorganisaties. We zetten dan ook graag onze kennis en ervaring in om onze klanten maximaal de mogelijkheden en voordelen van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking te laten benutten.

 

------------------------------------------------------------------

 

Noot voor de redactie

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Friso de Jong. U kunt bellen naar 026-3214607 of mailen naar [email protected]

 

 

Factuurwijzer.nl

Friso de Jong (Directeur)

Brunelsingel 122

6841 KB ARNHEM

www.factuurwijzer.nl

[email protected]

------------------------------------------------------------------