Faes Group BV, marktleider op het gebied van duurzame verpakkingen en verpakkingsadvies, heeft per 1 maart 2010 de activiteiten van de firma Promaton BV te Eindhoven overgenomen.

De firma Promaton onder leiding van directeur/eigenaar Martin van den Oever heeft zijn sporen vooral verdiend op het gebied van product- en matrijsontwikkeling. Met deze overname heeft de Faes Group in een klap een enorme brok extra kennis en ervaring in huis gehaald.

Onder de vlag van de Faes Group opereren drie gespecialiseerde business units; Faes Cases is producent van duurzame maatwerk verpakkingen, SKB Europe is distributeur van hoogwaardige aluminium en kunststof koffers en kisten voor de Europese markt en FPC is de oplossingsgerichte partner voor verpakkingsadvies, ontwikkeling en implementatie. De activiteiten van Promaton, zullen toegevoegd worden aan de laatstgenoemde business unit .

FPC krijgt steeds vaker opdrachten waarbij product- en matrijsontwikkeling een grote rol speelt. Tot op dit moment moest FPC deze expertise altijd inhuren. Door deze uitbreiding kan FPC op een nog effectievere en efficiëntere wijze voldoen aan de wensen van haar klanten.

Deze overname maakt deel uit van de nieuwe koers die Faes Group sinds 2009 vaart. De verschillende Business Units hebben ieder een eigen gezicht gekregen, waardoor ze zich duidelijk kunnen positioneren en beter herkenbaar worden voor de klant. Daarmee verschuift het accent nog meer van kofferleverancier naar DE strategische partner voor de meest uiteenlopende verpakkingsoplossingen.

Vanuit elke business unit bedient de Faes Group specifieke markten en doelgroepen. Met deze uitbreiding verbetert en versnelt Faes Group haar dienstverlening en wordt een nog verdere groei mogelijk gemaakt. Kennis, kwaliteit en service blijven daarbij op het oude vertrouwde hoge niveau.

Meer informatie is te vinden op www.faesgroup.com