(Persbericht) Faes Group BV uit Reusel, specialist op het gebied van duurzame verpakkingen en verpakkingsadvies, heeft een grote order voor 19-inch behuizingen bij het Nederlandse Ministerie van Defensie binnengehaald. Het gaat om een vierjarig contract met een potentieel volume van meer dan twee miljoen euro.

Communicatie is tijdens missies van groot belang, vandaar dat militairen behoefte hebben aan een goede bescherming van hun communicatie-apparatuur. Die apparatuur wordt straks middels dit nieuwe raamcontract in een Titaan 19-inch behuizing van Faes opgeborgen. Zo‘˜n 19-inch behuizing moet aan zeer strenge eisen voldoen. Zo moet de kist totaal water- en stofdicht en trillingsvrij zijn. Maar de behuizing moet ook tegen zaken als ESD (electro static discharge) en EMC (electromagnetic compatibility) kunnen.

Deze 19 inch behuizingen zijn bovendien geconditioneerd middels een actief koel- en verwarmingssysteem om ook in ver afgelegen, warme of koude gebieden altijd operationeel te kunnen blijven.
De opdracht vloeit voort uit een Europese aanbesteding. De leveringsomvang bestaat uit het leveren van nieuwe Titaan racks en het onderhoud hiervan, maar ook het repareren en eventueel vervangen van de 19-inch racks die terug zijn gekomen uit Uruzgan, behoort tot de gevraagde werkzaamheden.

Faes Group BV heeft haar activiteiten onderverdeeld in drie verschillende business units. Faes Cases als productiemaatschappij van duurzame verpakkingen, FPC als verpakkingsadviesbureau en SKB Europe als handelsmaatschappij van hoogwaardige aluminium en kunststof kisten, koffers en racks. In dit geval is het joint-effort geweest van FPC, die de ontwikkeling van de Titaan behuizing voor zijn rekening heeft genomen en Faes Cases die deze daarna produceert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Siemons, marketing manager Faes Group. Mail [email protected] of bel +31 (0)497 389075.