Fancy Fence Extended Zomerterras Vlaardingen 2009
Kunstenaar Carry van Delft schildert 3,5 meter kleurrijk tafereel
met daarin een stukje eigen poezie over ´Het Hof van Vlaardingen´

Het Zomerterras viert dit jaar haar 10 jarig jubileum.
Het Zomerterras Vlaardingen is een bijzonder festival met jaarlijks zo´n 80.000 bezoekers. Bijzonder vanwege de duur (vier weekends), het programma (pop, wereldmuziek, jazz, klassiek, grootschalig locatietheater, straattheater, beeldende kunstprojecten, poëzie en dans) en sfeer (ontspanning, ontwapening, ontmoeting, inspiratie, verwondering en gezelligheid).

Dit jaar worden er door 36 kunstenaars (waaronder ook fotografen en dichters) hekkenzeilen beschilderd die elk een lengte hebben van om en nabij de 3.5 meter lang en 1.75 m hoog. De omheiningshekken met deze kunstwerken zijn een grote toegevoegde waarde voor het festival dat hierdoor een sfeer uitademt van creativiteit en diversiteit.

Dit jaar staat het park zelf (Het Hof/Oranjepark) als traditionele plek voor de geschiedenis van Vlaardingen centraal. Vanuit het verleden vindt Het Hof zijn oorsprong in de Buytenplaets van Willem van Ruytenburgh (rond 1650), de man in het gele pak op het schilderij van Rembrandt´s Nachtwacht. Ook heeft het park een centrale functie als het gaat om decor voor romantische wandelingen van het Hof naar het Hoofd uit recent verleden. De talloze gekerfde inscripties in de oude beuken aan de Hogelaan zijn hier nog stille getuigen van. Deze lokatie vormt het uitgangspunt voor de deelnemende kunstenaars. De gehele omheining zal dit jaar uit zo´n 178 bouwhekken met schilderkunst bestaan. Kortom : een enorme expositie.

De Vlaardingse kunstenaar Carry van Delft, heeft voor deze gelegenheid het zeildoek kleurrijk beschilderd in abstract-expressionistische stijl (action painting). Vanwege het 10 jarig jubileum heeft zij het zeildoek voorzien van een toepasselijk gedicht van eigen hand waarin Herinneringen van Het Hof van Vlaardingen à¢â‚¬à…“worden beschreven.

Het Zomerterras Vlaardingen : 4 weekends 31 juli t/m 22 augustus 2009
Hoflaan, Vlaardingen Centrum. Zie ook of www.carryvandelft.nl
www.zomerterras.nl