(Persbericht) Vampierkoning regeert Elf Fantasy Fair

Arcen. Van gouden hofhouding tot duistere macht: Elfia, het koninkrijk van het grootste fantasyfestival van Europa, staat dit jaar helemaal in het teken van vampiers en ondoden. En ze bevolken niet alleen samen met elfen en piraten, roccocodames en steampunkers de Kasteeltuinen van Arcen, maar hebben dit jaar ook de koninklijke troon veroverd: Lord Vladimulder, heer der vampieren, heerst nu over de Elf Fantasy Fair, het grootste fantasyfestival van Europa, en houdt op 17 en 18 september bij deze mix van concerten, lezingen, workshops en strijdgewoel een oogje in het zeil.

Magie en mystiek nemen bezit van Elfia: met de nieuwe koning Vladimulder veroveren de duistere machten het koninkrijk van de Elf Fantasy Fair. De organisators van het festival buigen het hoofd voor deze machtswisseling en hebben diverse programmapunten bedacht om de lichtschuwe heersers mild te stemmen. Zo kunnen vampiers die een lange reis achter de rug hebben in het vampierhotel energie opdoen voor de nachtelijke dans der vampieren: het aanbod loopt uiteen van een low-budgetdoodskist en een bruidskist tot een doodskistsuite. Ook culinair gaan alle vampierwensen in vervulling: bij het ijskoude bloeddrankje uit de minibar worden kalfshersenen uit een echte schedel geserveerd. De schepsels van de nacht kunnen tijdens de historische kookshow van Simon Smith en Roland Rotherham andere vampierlekkernijen proeven: hier zal ook het lievelingseten van Vlad Dracula worden bereid.

Diegenen, die zich na het eten zorgen maken om hun bijtkracht, kunnen een bezoekje brengen aan vampiertandarts Father Sebastiaan, die een deur verder in het kasteel de hoektanden bijvijlt. De anderen kunnen alvast door naar het podiumgedeelte, waar bands als à¢â‚¬Å“Tanzwutà¢â‚¬, à¢â‚¬Å“Saltatio Mortisà¢â‚¬ of à¢â‚¬Å“Lacrimas Profundereà¢â‚¬ hun show speciaal hebben afgestemd op bloeddorstige bezoekers. Sportievelingen en avonturiers kunnen tijdens het zombiegolf een balletje slaan met een speciale club bestaande uit lichaamsdelen of op zoek gaan naar de vampierschat.

Machtsstrijd, filmunicaten en nieuwe fantasyliteratuur
Maar de tegenstanders van de vampiers laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Bij de Strijd om de Bloedsteen door de groep Heimdalls Erben vechten ze met pyrotechnische effecten en houten stokken tegen de donkere machten. Bovendien kunnen ze zich met knoflookkransen beschermen tegen een vampierenbeet en leren tijdens de workshop à¢â‚¬Å“zelfverdediging tegen zombies en vampiersà¢â‚¬ hoe ze zich kunnen wapenen tegen onvoorziene aanvallen.

Maar ook liefhebbers van fantasyliteratuur, sciencefictionaanhangers en fans van de middeleeuwen mogen zich verheugen op een veelzijdig programma. Zo presenteert de Predator Clan uit Duitsland unicaten uit de films Alien en Predator, zoals het alien-ei in originele grootte, terwijl in de Tolkiencorner lezingen en tablegames worden gehouden. Ook in het kasteel wordt lekker gelezen: Tommy Krappweis, beter bekend als de bedenker van het Duitse televisiefiguurtje à¢â‚¬Å“Bernd das Brotà¢â‚¬ leest voor uit zijn nieuwste roman à¢â‚¬Å“Mara und der Feuerbringerà¢â‚¬, een buitengewone fantasytrilogie tussen Harry Potter, Da Vinci Code en noordelijke mythologie, verrijkt met de bijzondere humor van de auteur.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.elffantasyfair.com. Ook tickets de zogeheten visa voor Elfia kunnen online worden besteld. De prijs bedraagt in de voorverkoop 19,95 euro voor een dagticket en 25 euro voor een weekendkaart. Kindertickets voor drie- tot elfjarigen kosten 12,50 euro. Door de grote vraag zijn er dit jaar voor 179 euro ook groepstickets voor tien personen verkrijgbaar, die in de voorverkoop kunnen worden besteld. Aan de dagkassa betalen volwassenen op zaterdag 25 euro en op zondag 23,50 euro. Kinderen kunnen het koninkrijk Elfia voor 13,50 euro betreden.

Elf Fantasy Fair
17 en 18 september 2011
Zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur
Zondag van 10:00 tot 19:00 uur
Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
Arcen

Interviews, verlotingen, foto´s, acties, persbezoeken, verdere informatie voor de pers, niet voor publicatie: mediamixx, Ursula Weber, 0049(0)2821-7115614, [email protected]