(Persbericht) * Met slechts 8 voice-operators een verhoogde productiviteit, grotere tevredenheid onder de operators, kleinere foutmarge en verbeterde planning
* Voice-oplossing stroomlijnt de processen voor de goederenontvangst, opslag, bevoorrading en picking
* Zetes'3 iV Crystal oplossing werd geïntegreerd in SAP

Eindhoven / Lissabon (Portugal), Het Portugese magazijn van Merck voert gemiddeld 9.000 magazijnoperaties per maand uit. Om die tijdrovende processen te optimaliseren conform de wensen en eisen op het vlak van systeemveiligheid, heeft Merck de Zetes voice-oplossing 3iV Crystal geïnstalleerd. Door slechts 8 operators spraakgestuurd te laten werken, konden ze een hele reeks processen stroomlijnen.

Merck is een globaal farma- en chemiebedrijf met ongeveer 40.000 medewerkers in 64 landen. Haar Portugese magazijn voert gemiddeld 9.000 magazijnoperaties per maand uit voor een totaal van 30.000 lijnen. Vier soorten goederen komen in het magazijn terecht: goederen van de groep Merck (andere verdeelcentra van Merck en laboratoria), goederen van partners waarvoor het de voorraden beheert, promotiemateriaal en producten die gekoeld moeten worden.

Aangezien de magazijnprocedures van Merck gebaseerd op barcode reading nogal tijdrovend waren en de uitrustingen niet langer voldeden aan de vereisten van de onderneming op het vlak van systeemveiligheid, implementeerde Merck in 2010 3iV Crystal om de processen te verbeteren. à¢â‚¬Å“We hadden in het verleden al samengewerkt met Zetes en wisten dat ze voice-oplossingen implementeren. Na een bezoek aan een referentieklant van Zetes konden we met eigen ogen de voordelen van deze technologie zienà¢â‚¬, verduidelijkt Luis Azevedo, de IT-manager van Merck. Zetes‘˜ indrukwekkende staat van dienst op het vlak van succesvolle voice-implementaties, zowel in Portugal als op de internationale markt, speelde een erg belangrijke rol bij de beslissing van Merck om Zetes te kiezen als partner.

Zetes implementeerde haar 3iV Crystal-oplossing en integreerde die in de SAP WM-module van Merck. Die optimaliseert vier magazijnprocedures: de goederenontvangst, de opslag, de bevoorrading en de picking. Momenteel zijn acht operators uitgerust met voice. Zelfs met dit beperkt aantal voicegebruikers is een indrukwekkend resultaat neergezet op het vlak van productiviteit, nauwgezetheid en ergonomie.

Luis Azevedo: à¢â‚¬Å“Het constante gebruik van de barcodereader vertraagde de pickingprocessen. Met de implementatie van voicetechnologie hebben we enkele belangrijke voordelen gerealiseerd. We hebben de procedures verbeterd, de productiviteit vergroot, de tevredenheid onder de medewerkers vergroot, de foutmarge teruggedrongen en de planning verbeterd.à¢â‚¬

Alain Wirtz, CEO van Zetes, besluit: à¢â‚¬Å“De farma-industrie staat onder toenemende druk om de traceerbaarheid van zijn producten te verbeteren. Tegelijkertijd moeten farmabedrijven hun processen optimaliseren om voor te blijven op de concurrentie. Dankzij de auto-ID-oplossingen van Zetes kunnen ze beide doen. Onze voice-oplossing 3iV Crystal heeft in de retailsector al bewezen dat ze erg nuttig kan zijn om de foutmarge te verminderen en de productiviteit te vergroten. Ze krijgt nu in toenemende mate bijval in de farmaceutische logistiek, waar nauwgezette en tijdige leveringen cruciaal zijn.à¢â‚¬

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Ivoorkust, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Griekenland. Zetes heeft momenteel ongeveer 900 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2010 bedroeg 216,7 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.