Den Haag, 7 maart 2008

 

 

FD Morningstar Award 2008 voor AEGON Asset Management

 

De asset managers van AEGON zijn opnieuw in de prijzen gevallen. Op 6 maart 2008 kregen zij de FD Morningstar Award voor “Beste grote aanbieder van aandelenfondsen”. Fondsgroep Awards worden, aldus de initiatiefnemers, uitgereikt aan vermogensbeheerders ‘ die een sterk productassortiment hebben’. De Fondsgroep “Beste grote aanbieder van aandelenfondsen”  is een van de vijf Fondsgroep Awards van FD Morningstar.

 

Eén van de aandelenfondsen van AEGON Nederland, het AEGON Equity Fund, was ook genomineerd voor de categorie Aandelen Wereldwijd.

 

Nu Morningstar de internationale fondsen data activiteiten van S&P heeft overgenomen, zijn de beide awards programma’s in elkaar geschoven. De Fondsgroep Awards vloeien voort uit deze samenvoeging. In Nederland werden dit jaar voor de vierde keer de FD Morningstar Awards uitgereikt.

 

In 2007 ontving AEGON Asset Management voor al zijn beleggingsactiviteiten de Runner-Up prijs bij de Specialised Groups in de categorie 3 jaar bij de S&P Cash Fund Awards. In februari 2008 werd het AEGON Equity Holland Fund al onderscheiden met een Lipper Fund Award.

 

Eric Rutten, CEO van AEGON Asset Management, is trots op het behaalde resultaat: “In 2004 is AEGON gestart met het aanpassen van de organisatiestructuur en de wijze waarop aandelenportefeuilles worden ingericht. Wij zijn blij dat deze inspanningen worden beloond. Ook in de toekomst willen wij innovatieve mogelijkheden een kans geven, in blijven spelen op marktontwikkelingen en zoveel mogelijk extra rendement genereren voor onze klanten. Het winnen van de FD Morningstar Award bevestigt mij dat wij op de goede weg zijn.”