Er is momenteel veel aandacht in de media voor grote artiesten als Marco Borsato of Guus Meeuwis omdat deze in moeilijke situaties terecht zijn gekomen. Deze heren worden echter gevolgd door honderden andere artiesten die gà©à©n fortuin op de bank hebben staan.

Jaren lang was feestend Nederland op zijn hoogtepunt en werden elk weekend overal in ons kleine landje honderden feesten en partijen gehouden. De sky was zeker niet the limit! Alles kon en alles mocht en het maakte niet uit wat het kostte. Er werd letterlijk door bedrijven tegen elkaar opgeboden om grote artiesten naar hun feestje te krijgen. Het maakte niet uit wat er betaald moest worden, als Gerard, Marco of Gordon maar aanwezig waren. Deze trend is door tussenkomst van de kredietcrisis abrupt onderbroken. Bedrijven houden de hand op de knip, want het is in deze tijd not done om, als half Nederland zijn baan kwijt raakt en de andere helft failliet gaat, een groot, duur feest te geven.

Verschuiving van de markt kansen voor maatwerk entertertainment
Artiestenbureau Quality Bookings uit Almere, à©à©n van Nederlands grootste artiestenbureaus, ziet een duidelijke verschuiving van de markt. à¢â‚¬à…“Feestartiesten hebben het momenteel erg zwaar, aangezien er gewoon beduidend minder feesten worden georganiseerd, zegt Robert de Vries, eigenaar van Quality Bookings. Wel ziet hij een stijging bij een verrassende evenemententak. à¢â‚¬à…“De artiesten die nu daadwerkelijk een toegevoegde waarde kunnen bieden aan de communicatie van bedrijven, houden volle agenda´s. Cabaretiers die bijvoorbeeld maatwerk-cabaret kunnen verzorgen tijdens een bedrijfspresentatie of congres, scoren in deze tijd nog altijd veel opdrachten. Mensen willen vermaakt, maar tegelijkertijd ook geïnformeerd worden. Ook de motiverende sprekers die zorgen dat de mensen weer positief aan het werk gaan, kunnen nog steeds rekenen op veel werk. Quality Bookings speelt mooi in op de crisistijd met een uniek aanbod van cabaretiers en inspirerende sprekers voor alle zakelijke bijeenkomsten. à¢â‚¬à…“Wij denken graag mee met bedrijven. Wij schuiven geen artiesten door, maar creëren samen met onze klanten communicatietrajecten en vullen deze in met live-entertainment. Een duidelijke verandering in de artiestenwereld dus. Niet meer nodeloos liedjes zingen, maar een duidelijke meerwaarde leveren aan marketing en communicatiestrategieën van bedrijven. Daar ligt de toekomst voor schnabbelend Nederland. www.quality-bookings.nl

Website: http://www.quality-bookings.nl