Festival Leve(n)de Geschiedenis op 27 en 28 september

Dompel je onder in 2000 jaar verleden

Op zaterdag 27 en zondag 28 september herleeft de geschiedenis op historische gronden van het Landgoed De Barendonk in het Noord-Brabantse Beers. Op 4,4 hectare zullen ruim 600 deelnemers in authentieke kledij zich uitleven in re-enactment. Dat is het zo waarheidsgetrouw mogelijk naspelen van historische gebeurtenissen, zoals belegeringen en veldslagen.

Festival leve(n)de Geschiedenis is het grootste re-enactment in Nederland, zoals in de voorgaande jaren worden er bezoekers uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland verwacht. Shows worden afwisselend verzorgd in een grote en kleine arena.

Opening

Zaterdag is om 10.00 uur de begroeting van de deelnemers en de opening door notabelen van de gemeente Cuijk.

Programma zaterdag en zondag.

Het spektakel vangt vervolgens echt aan om 10.30 uur met een middeleeuwse zwaardvechtdemonstratie in de kleine arena. Daarna wordt om 11.30 uur een veldslag uit de Tweede Wereldoorlog nagespeeld. Om 12.30 uur is er een historische modeshow, gevolgd door een Napoleontische veldslag om 13.00 uur. Om 14.15 uur gaan we verder terug in de tijd met een vijftiende-eeuws gevecht. Een uur later kunnen we zien hoe Vikingen een robbertje vochten. Om 15.45 uur wordt het programma afgesloten met opnieuw een veldslag uit de Tweede Wereldoorlog. Zondag is het programma gelijk aan dat van zondag.

Rabo Historisch Concert

In de toekomst is de zaterdagavond gereserveerd voor het Rabo Historisch Muziekfestival. Dit jaar voor de eerste keer zal er op veler verzoek de negen koppige internationaal vermaarde Tsjechische middeleeuwse muziekgroep CODEX optreden. Aanvang 20.00 uur

Activiteiten.

Op alle dagen zijn er in en rond de kampementen kleinere demonstraties, zoals gevechtstrainingen, exercities, historisch koken en ambachten. Ridders en kooplui, muzikantanten. Er is ook een markt met koopwaar voor living history en re-enactment.

Tijdlijn.

Het festival terrein is ingedeeld met een tijdlijn die het volgen van de geboden living history makkelijk maakt.

Route.

A 73 afrit 4 Cuijk/Grave. Rij vervolgens richting Grave, aan het eerste stoplicht links deze weg 1 km volgen en u bent bij het festivalterrein.

Parkeren.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Toegang voor volwassenen: € 9,-. Van 6 tot 18 jaar: € 5,-. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Landgoed Barendonk is te vinden aan de Millseweg 13 te Beers (Cuijk).

Festival website: www.levendegeschiedenis.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Organisatoren:

Landelijk Platvorm Levende Geschiedenis www.lplg.nl

Landgoed De Barendonk www.barendonk.nl

Persinformatie via Rinus de Vries [email protected] 0485-800484 of 06-44662506 hier kunt u ook foto´s in 300 dpi vrij voor publicatie opvragen.

In verband met de planning en indeling van begeleidende personen voor cameraploegen, persfotografen en schrijvende pers aanmelden via www.levendegeschiedenis.com of 0485-800484