(Persbericht) Om de problemen met stofafvoer bij industriële installaties op te lossen introduceert Fiktech nu de EASYFILL࢑ž¢ FIBC (Flexible Intermediate Bulk Container oftewel Big-bag) automatische stofafvoerinstallatie. Dit vernuftige systeem kan gelijktijdig het stof en granulaat van vier stofafscheiders d.m.v. venturies op eenvoudige wijze naar à©à©n centrale Big-bag transporteren. Onder de trechter van de stofafscheider wordt de speciale venturi-konus gemonteerd. De slimme pneumatisch bediende afsluiter met venturi zorgt ervoor dat het afgescheiden stof continu, zà³nder gesleep met vaten of zakken, naar de centraal opgestelde Big-bag wordt geblazen.

Een industriële stofafscheider dient om het stof en/of granulaat (tot diameter 3 mm) uit de luchtstroom te filteren. Het afgescheiden stof belandt in een trechter en wordt via een afsluitmechanisme (bijvoorbeeld een schuifklep,pendelklep of roterende sluis) in een Big-bag of afvalemmer afgevoerd. Afhankelijk van de eigenschappen van het stof - al of niet chemisch afval - wordt het gerecycleerd, verbrand of gestort. Hoe dan ook, het stof wordt veelal handmatig in een grotere container gedumpt. Het handlen van stofvaten of -zakken is een ronduit vies en/of gevaarlijk karweitje en niemand staat te trappelen om dit uit te voeren. Regelmatig vergeet men om het stof uit de stofafscheider op gepaste wijze af te voeren met alle vervelende gevolgen van dien: de stofafscheider raakt verstopt, het afzuigdebiet neemt snel af, en de productie stagneert.

De EASYFILL࢑ž¢ is geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen, specifiek dà¡à¡r waar een simpele en betaalbare stofafvoer gewenst is. Het apparaat kan gebruikt worden met verschillende Big Bags en is gemakkelijk te vervoeren (inklapbaar). De EASYFILL࢑ž¢ is voorzien van een semi-automatisch mechanisch systeem om zeer snel Big Bags te kunnen wisselen, en uitgerust met een perslucht gereinigd patroonfilter om stofemissies te vermijden. Het apparaat is praktisch en modulair opgebouwd, opvouwbaar, milieuvriendelijk en snel inzetbaar op meerdere locaties. De Easyfill࢑ž¢ wordt als compleet pakket geleverd: venturi-konus, Big Bag vulstation, 1" flexibele slangen t.b.v. pneumatisch transport en elektropneumatische besturing.