(Persbericht) Bij Laura Staalcenter Maastricht BV. worden staalrollen - zogenaamde "Coilsà¢â‚¬ - met geavanceerde decoilinstallaties tot platen verwerkt in elke gewenste maat en met een optimale vlakheid. Doordat lengte- en breedtematen volledig afgestemd kunnen worden op de productmaten, blijft het afvalpercentage tot een minimum beperkt.
Specificaties decoilen:
- Maximum coilgewicht: 40 Ton
- Maximum plaatafmetingen: 20 x 2.100 x 12.000 mm.
Gedurende het decoilen worden de gestrekte stalen platen geborsteld om het oppervlak de gewenste kwaliteit te geven. Hierbij komt per dag ca. 500 liter stof vrij met een stortgewicht van 2,2 kg/dm³, dat m.b.v. een centrifugaal ventilator wordt afgezogen. Door middel van een cycloon met nageschakelde filterinstallatie wordt het staalstof uit de luchtstroom verwijderd. De oorspronkelijke ontstoffingsinstallatie was voorzien van 4 verzamelbakken om het afgescheiden stof op te vangen. De handling die de stofafvoer met zich meebracht kostte 2 uur per dag en betekende ook ongewenste stilstand van de productie.
Laura Staalcenter riep de hulp van in van Fiktech om de stofafvoer te vereenvoudigen. Fiktech ontwierp een passende oplossing en in samenwerking met Wam Holland is een Easyfill࢑ž¢ FIBC vulstation geleverd. Dit vulstation wordt gevoed vanuit 4 speciale venturi-trechters, welke het staalstof pneumatisch transporteren. Fiktech verzorgde de engineering, projectbegeleiding, levering van materialen t/m in bedrijfstelling.
Door deze aanpassing van de stofafscheidingsinstallatie bespaart Laura Staalcenter dusdanig veel tijd, dat de terugverdientijd van deze investering berekend is op 8 maanden.
Steekwoorden: Fiktech pneumatisch transport venturi big bag vulstation fibc stof ontstoffing stofafvoer

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular