(Persbericht) De jury van de Gouden Facturen 2011 heeft bekendgemaakt welke organisaties met hun praktijkcase strijden voor een Gouden Factuur tijdens het Factuurcongres in Eindhoven. Op dinsdag 17 mei presenteren zes finalisten de kracht van hun oplossing ten overstaan van jury en publiek in het Evoluon.

In de categorie Elektronisch Factureren zijn Ricoh met haar case Portbase, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie met het PDF UBL-formulier en UnifiedPost dat het Renta e-Invoice Platform introduceerde genomineerd. Laatstgenoemde krijgt hierdoor de kans om de titel van 2010 te heroveren.

Uit de uitverkorenen Ricoh (Portbase), Docspro met Sligro en Basware-ICreative dat een case met Ballast-Nedam presenteert, zal in de categorie Geautomatiseerde Factuurverwerking de winnaar voortkomen. Alle genoemde organisaties maken kans op de Publieksprijs.

De afgelopen maanden konden praktijkvoorbeelden van het toepassen van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking worden aangemeld als kandidaat voor nominatie. De jury, bestaande uit Peter Kwakernaak (AcceptEmail), Tony van Oorschot (SRA) en Jan Kloeze (VIP/DOC) heeft de inzendingen inhoudelijk uitvoerig beoordeeld op de bewezen toepasbaarheid, mate van gereedheid, vernieuwing en marktvolume.

Over het Factuurcongres 2011
Op het Factuurcongres wordt zichtbaar wat de stand van zaken is rondom elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Een marktplaats waar informatiemarkt, herkenbare praktijkpresentaties en congres samenvloeien biedt bezoekers de kans om kosteloos op de hoogte te geraken van de mogelijkheden en voordelen van e-factureren. De pilot voor het Certificaat e-Factureren gaat van start en bovendien ontvangt elke bezoeker de E-invoicing Trend Map 2011, een schets van het landschap rond e-factureren in Nederland.

Gouden Facturen
Factuurcongres