Geld en zingeving kunnen niet zonder elkaar

Waren financieel adviseurs tot voor kort productverkopers die zich lieten belonen door verzekeraars of banken; een financial life planner doet het helemaal anders. Een financial life planner helpt je te ontdekken wat er toe doet. Vervolgens gebruikt hij zijn financiële kennis om dromen en passies te realiseren. Geen onnodige productverkoop en een eerlijke, transparante beloning kenmerken de werkwijze van een financial life planner.

Lambert becks is de eerste adviseur (in Nederland) die zich volledig als financial life coach gaat inzetten om de levensdoelen en droomwensen van zijn relaties te realiseren. Hij is ervan overtuigd dat je je leven pas echt gaat leven als je achter je dromen en passies aangaat. Hij heeft dat zelf ook gedaan. Toen hij -tijdens de cursus- ontdekte waar zijn ware passie lag, besloot hij zijn assurantiekantoor te verkopen. Na de verkoop heeft hij ruim een jaar met zijn gezin doorgebracht. Na een reis door Azië start hij in januari met zijn eigen praktijk voor financial life planning. Met leefnu! zoekt hij de raakvlakken van de rationele wereld van financieel advies en de spirituele wereld van zingeving. Door de wensen, dromen en passies van iemand centraal te zetten in een financieel plan, gaat het financiële plan leven. à¢â‚¬Å“dan pas krijg je financieel advies ´zoals het hoort‘˜.à¢â‚¬

Financial life planning vind zijn oorsprong in Amerika. Daar is inmiddels een brede beweging financieel adviseurs opgeleid tot 'registered life planner' aan het Kinder institute of life planning. George Kinder, de grondlegger en naamgever van het instituut, schreef een boek over geld en emotie en leidt adviseurs op om de diepere wensen en gevoelens van mensen te doorgronden. Engeland en Nederland zijn de grootste groeigebieden van het gedachtegoed van Kinder. Nederland telt inmiddels zo'n 50 adviseurs die de opleiding (inclusief mentorschap van half jaar) doorlopen hebben.

Noot voor de redactie:
Contactpersoon: Lambert Becks, 073-5189511 of 06-51210532. [email protected]
Leefnu!, Wolput 82b, 5251 ch, Vlijmen. Op de website www.leefnu.net lees je meer over de werkwijze van leefnu!