De ROM zorgt in ´no time´ voor fitte werknemers

Hoewel het bedrijfsleven inmiddels overtuigd is van de voordelen van fittere werknemers, is realisatie van een bedrijfsfitnessprogramma niet altijd gemakkelijk. Dat wordt anders met het bewegingsprogramma ExerciseWorx. Door het inzetten van de ROM Machine, zo blijkt uit onderzoek van TNO, is vier minuten per dag voldoende voor een significante toename van de fysieke fitheid.

 Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fitte werknemers productiever zijn en minder vaak en minder lang verzuimen dan hun niet-sportende collega's. Veel werkgevers overwegen dan ook hun werknemers faciliteiten te bieden, waardoor deze fysiek weer in vorm kunnen komen en blijven. Daarbij lopen bedrijven tegen verschillende obstakels aan.

Teveel tijd
Op een conventionele manier, op het sportveld of in het fitnesscentrum, fitter en gezonder worden kost veel tijd. Die hoeveelheid tijd weerhoudt tachtig procent van de werknemers er van iets te doen aan hun fitheid. De twintig procent die wel iets doet aan bewegen, doet vaak een blessuregevoelige sport. Door sportblessures gaan jaarlijks 2,6 miljoen arbeidsdagen verloren. Het alternatief, sporten in het fitnesscentrum, levert minder blessures op, maar ook minder effect, want men gaat gemiddeld 1,1 keer per week. Dat is dus ver onder de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. De ROM Machine brengt daar verandering in. Bewegen op de ROM vergt slechts vier minuten per dag en heeft hetzelfde effect als een uur conventioneel sporten, zo blijkt uit onderzoek van TNO.

Teveel ruimte
Een ander obstakel dat bedrijven vaak verhindert vormen van bedrijfsfitness te stimuleren is de ruimte die nodig is om de trainingstoestellen te plaatsen en de investering in trainingstoestellen. Bovendien is het lastig om te bepalen of deze investering zich terug verdient in fittere werknemers. Dat geldt ook voor het vergoeden van een abonnement bij een fitnesscentrum. Het bewegingsprogramma ExerciseWorx kent deze bezwaren niet. Met een minimum aan ruimte en tijd en het regelmatig testen van werknemers die sporten op de ROM Machine, wordt al snel duidelijk dat deze geringe investering zich snel terug verdient, zelfs al zou alleen die twintig procent al actieve werknemers deelnemen.

Full service dienstenpakket
Het bewegingsprogramma ExerciseWorx is een full service dienstenpakket. Dat betekent dat de ruimte wordt ingericht, de ROM Machine geplaatst en onderhouden wordt en de deelnemers worden begeleid door Personal Trainers. Periodieke metingen maken de vooruitgang in de fitheid en gezondheid van de werknemers duidelijk en persoonlijke leefstijladviezen zorgen ervoor dat de kwaliteit van het leven van de werknemers sterk verbeterd wordt.

 ------------------------------------------------
Einde persbericht
Noot voor redacties, niet voor publicatie:
Voor meer informatie of een samenvatting van het TNO Rapport Effectiviteit van fysieke fitheidstraining volgens het Fast Fit Concept kunt u contact opnemen met Joep Sala, directeur ExerciseWorx, tel. (071) 580 90 30. Op www.exerciseworx.eu leest u meer over de trainingsprincipes waarop de ROM Machine is gebaseerd en kunt u ook meer beeldmateriaal downloaden.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular