(Persbericht) Op dit moment worden de degens gekruist door de juristen van de ANWB en de AMWB autoverkoopservice, beide actief in het online taxeren en inkopen van auto's. De AMWB, wat volgens de oprichters staat voor Altijd Maar Weer 'n Bod, heeft een brief ontvangen van de advocaat van de ANWB waarin wordt gesommeerd de domeinnaam over te dragen op straffe van een direct opeisbare boete van € 10.000,-.

In augustus 2006 startte Dealerdirect een online autoinkoop site onder de naam ikwilvanmijnautoaf.nl. Deze dienstverlening wordt onder verschillende namen aangeboden in de markt, en op 27 maart 2011 is daar het domein AMWBautoverkoopservice.nl aan toegevoegd.

De ANWB registreerde in augustus 2010 de naam ANWBautoverkoopservice.nl en is ook actief geworden in het taxeren en inkopen van auto's via internet. Nu wordt de site AMWBautoverkoopservice.nl dus gesommeerd door ANWBautoverkoopservice.nl vanwege een vermeende te grote gelijkenis. De ANWB ziet onder andere graag dat alle activiteiten op AMWBautoverkoopservice.nl gestopt worden en dat de domeinnaam wordt overdragen naar de ANWB.

Weinig kans van slagen
Het management van AMWB Autoverkoopservice meent dat deze aanklacht weinig kans van slagen heeft in de huidige internetwereld. à¢â‚¬Å“Volgens ons kunnen we gewoon doorgaan met deze activiteiten. Er bestaat bijvoorbeeld ook AMWB.nl, een Artikel Manager & Website Beheer systeem, die ook kan blijven bestaan. De ANWB kan geen monopolie hebben op alle afkortingen die met een A beginnen en uit 4 letters bestaan. We hebben dan ook duidelijk vermeld op de website waar de letters voor staan en er staat duidelijk vermeld dat we geen deel uitmaken van de ANWB en daar ook geen deel van uit willen maken. Ook kan de ANWB woorden als 'autoverkoopservice' niet registreren en beschermen omdat die te algemeen en beschrijvend zijn. We zijn gewoon twee bedrijven die dezelfde dienstverlening aanbieden en volgens ons is een beetje concurrentie nooit verkeerd.à¢â‚¬

Online auto verkopen populair
"In de automarkt is er veel vraag naar jonge gebruikte auto's, en steeds meer mensen willen dat thuis vanuit de luie stoel doen. Het is dan ook niet zo gek dat ANWB het concept van auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl vorig jaar is gaan kopiëren. Maar om dan nu moeilijk te gaan doen over een domeinnaam. We hebben inmiddels een gevestigde naam en er zijn al meer dan 30.000 auto's via onze websites verkocht", aldus het management van AMWB autoverkoopservice oftewel auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl.

De angst bij de ANWB zal er met name in zitten dat AMWB de autotaxatie gratis aanbiedt en de ANWB er tussen de € 25 en € 43 voor vraagt. Ook maakt ANWB gebruik van een autohandelaar uit Apeldoorn terwijl er bij ikwilvanmijnautoaf.nl meer dan 1.572 autodealers samenwerken om de biedingen te doen in een afgeschermde autoveiling. Ook beloofd ikwilvanmijnautoaf.nl een directe contante betaling bij de overdracht terwijl ze bij de ANWB het bedrag binnen 2 werkdagen, nadat de auto bij een autoverhuur bedrijf is gebracht, per bank over zullen maken.

Vergelijkbare zaak
Onlangs heeft zich een vergelijkbare zaak voorgedaan in de wereld van de hotelkamer veiingen. Hotelkamerveiling.nl en Hotelveiling.nl mogen volgens de rechter in Groningen gewoon naast elkaar blijven bestaan. De verwarring over de beschrijvende naam moest de gevestigde partij maar op de koop toe nemen.

Lees alles nieuws en tips over het online verkopen van de auto op AutoVerkopenTips.nl.